Forum   Donatie

Zelfstandige anonimiseringsnetwerken

 Anoniem   Win   Android   iOS   Mac   Linux

Tor, een afkorting van The Onion Router, is voor het mogelijk maken van anonieme communicatie. Het leidt internetverkeer via een gratis, wereldwijd vrijwilligersoverlay-netwerk, bestaande uit meer dan zesduizend relais, om de locatie en het gebruik van een gebruiker te verbergen voor iedereen die netwerkbewaking of verkeersanalyse uitvoert.

 Win   Android   Mac   Linux

Het Invisible Internet Project (I2P) is een anonieme netwerklaag die censuurbestendige, peer-to-peer-communicatie mogelijk maakt. Anonieme verbindingen worden bereikt door het verkeer van de gebruiker end-to-end te versleutelen en het te verzenden via een door vrijwilligers beheerd netwerk van ongeveer 55.000 computers verspreid over de hele wereld.

 Win   Mac   Linux

Freenet is een peer-to-peer platform voor censuurbestendige, anonieme communicatie. Het maakt gebruik van een gedecentraliseerde gedistribueerde gegevensopslag om informatie te bewaren en te leveren, en heeft een reeks gratis software voor publicatie en communicatie op het web zonder angst voor censuur.

 Win   Android   Mac   Linux

ZeroNet is een gedecentraliseerd webachtig netwerk van peer-to-peer-gebruikers. In plaats van een IP-adres te hebben, worden sites geïdentificeerd door een openbare sleutel (met name een bitcoin-adres). Met de privésleutel kan de eigenaar van een site wijzigingen ondertekenen en publiceren, die zich via het netwerk verspreiden. Sites zijn toegankelijk via een gewone webbrowser bij gebruik van de ZeroNet-toepassing, die fungeert als een lokale webhost voor dergelijke pagina’s.

 Win   Android   Mac   Linux

Peer-to-peer communicatie en app voor het delen van bestanden op basis van een vriend-tot-vriend netwerk gebouwd op GNU Privacy Guard (GPG). Optioneel kunnen peers certificaten en IP-adressen doorgeven aan en van hun vrienden.

 Win   Mac   Linux

Het InterPlanetary File System (IPFS) is een protocol en peer-to-peer-netwerk voor het opslaan en delen van gegevens in een gedistribueerd bestandssysteem. IPFS gebruikt inhoudsadressering om elk bestand uniek te identificeren in een globale naamruimte die alle computerapparaten verbindt

 Linux   Win   Mac

Voor gedecentraliseerd, peer-to-peer netwerken en een officieel GNU-pakket. Het raamwerk biedt link-encryptie, peer-detectie, toewijzing van bronnen, communicatie via vele transporten (zoals TCP, UDP, HTTP, HTTPS, WLAN en Bluetooth) en verschillende basale peer-to-peer-algoritmen voor routering, multicast en schatting van de netwerkgrootte.

Verbeter de privacy van je vrienden en familie door deze website te delen

Voor eenvoudig kopiëren en plakken op sociale mediaplatforms, messengers en e-mails.

Geen advertenties, geen Google Analytics, geen filialen, geen cross-site verzoeken.
privacy-tools.nl is een sociaal gemotiveerde website die informatie biedt voor het beschermen van uw gegevensbeveiliging en privacy.
Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, maak altijd gebruik van encryptie.