Webbrowserhandleiding voor betere privacy

Forum   Snel   Win   Android   iOS   Mac   Linux

Het wordt aanbevolen om extra browser-add-ons te installeren om Firefox nog sterker te maken. Firefox kan synchroniseren op al uw apparaten op verschillende platforms. Firefox is niet de perfecte kant-en-klare oplossing, maar het is zeker de moeite waard om de extra tijd te nemen en Firefox correct in te stellen.

Controleer op WebRTC- en DNS-lekken en leer hoe u deze kunt oplossen met de verbindingscontrole op mullvad.net.

Hardening & Tweaking: De standaardinstellingen van Firefox zijn niet de beste keuze om een privacy respecterende browser te zijn. Gebruik Firefox Profilemaker om de instellingen aan te passen. Een alternatief is om de geharde Arkenfox’s user.js te downloaden – Plaats dit in de user.js-directory van uw Firefox en het zal alles voor u repareren. Je kunt het ook handmatig doen.

Forum   Snel   Win   Mac   Linux

LibreWolf is ontworpen om de bescherming tegen tracking- en vingerafdruktechnieken te vergroten, en bevat ook enkele beveiligingsverbeteringen. Dit wordt bereikt door onze privacy- en beveiligingsgerichte instellingen en patches. LibreWolf wil ook alle telemetrie, gegevensverzameling en ergernissen verwijderen, evenals anti-vrijheidsfuncties zoals DRM uitschakelen.

Forum   Langzaam   anonimiteit   Win   Android   Mac   Linux

Tor Browser is jouw keuze als je een extra laag anonimiteit nodig hebt. Het is een aangepaste versie van Firefox, die wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde privacy-add-ons, codering en een geavanceerde proxy. Het wordt niet aanbevolen om extra browser-add-ons te installeren. Plug-ins of add-ons kunnen Tor omzeilen of uw privacy in gevaar brengen.

Forum   Snel  Win   Android   Mac   Linux

Geen populaire keuze binnen de privacygemeenschap, maar het biedt een compleet pakket uit de doos op alle platforms en is geschikt voor beginners of als insteltijd een factor is in de gegeven situatie. Wikipedia biedt meer informatie over zijn controverses.

Forum   Snel  Android   iOS  

Ingebouwde advertentietrackers blokkeren, privé zoeken en dwingen sites om een ​​versleutelde verbinding te gebruiken, indien beschikbaar.

Forum   Snel  Android

Chromium-browser met privacy- en beveiligingsverbeteringen, ingebouwde adblocking en DNS over HTTPS-ondersteuning.

Forum   Langzaam  Tor   iOS  

Er zijn bepaalde anonimiteitsgerelateerde problemen met Onion Browser vanwege iOS-beperkingen.

Privacytools en browsercontroles:

  • BrowserLeaks.com: Een breed scala aan beveiligingstesttools die u laten zien wat voor soort persoonlijke identiteitsgegevens kunnen worden gelekt en hoe u uzelf hiertegen kunt beschermen.
  • LocateJS: voorspelt uw locatie door uw verbindings- en systeemgegevens te analyseren. Met deze scan kunt u begrijpen hoe uw locatie kan worden bepaald, zelfs als u een VPN, locatiespoofer of privémodus gebruikt.
  • ipleak.net: ondersteunt controles op WebRTC-lekken, DNS-lekken, geolocatie, detectie van torrent-adressen en meer.
  • Cover Your Tracks door EFF.org: Test uw browser om te zien hoe goed u bent beschermd tegen tracking en vingerafdrukken. Het toont de meest unieke en identificerende kenmerken van uw browser. Minder uniek is beter.
  • PrivacyTests.org: Open-source tests van de privacy van webbrowsers. Een handige bron voor het vergelijken van browsers.