Je wordt in de gaten gehouden. We bieden middelen om uw privacy te beschermen.

Amerikaanse regering Loonstrijd tegen Encryptie

Nu de wereld zich bezig houdt met COVID-19, probeert de regering van de Verenigde Staten een wet aan te nemen om encryptie te verbieden. Het heet de EARN IT-wet, en het heeft potentieel verwoestende gevolgen voor encryptie en bedrijven die er gebruik van maken.

Gepubliceerd door: Freddy Marsden
Vertaald door: SeemsLegit
Geplaatst op: 29 maart 2020

Nu de wereld zich bezig houdt met COVID-19, probeert de regering van de Verenigde Staten een wet aan te nemen om encryptie te verbieden.

Het heet de EARN IT-wet, en hoewel het beweert de seksuele uitbuiting van kinderen online te bestrijden, heeft het potentieel verwoestende gevolgen voor encryptie en bedrijven die het gebruiken.

EARN IT richt zich specifiek op Sectie 230, die technische bedrijven van oudsher de vrijheid heeft gegeven om uit te breiden met minimale aansprakelijkheid voor het gebruik van hun platformen. Onder EARN IT zouden deze bedrijven niet automatisch een aansprakelijkheidsvrijstelling hebben voor activiteiten en inhoud met betrekking tot seksuele uitbuiting van kinderen. In plaats daarvan zouden bedrijven de bescherming moeten “verdienen” door te laten zien dat ze de aanbevelingen voor de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen, die door een 16-persoonscommissie zijn opgesteld, opvolgen.

De Amerikaanse overheid is nooit een fan geweest van cryptografie, ook al maken ze er zelf uitgebreid gebruik van. De “Crypto Wars” leveren meer dan genoeg bewijs om te suggereren dat dit misschien niet de enige reden is waarom ze het gebruik van encryptie door het publiek willen verbieden. Een verdenking die alleen maar groter wordt als je de omvang van de spionagecapaciteiten van de National Security Agency begrijpt, zoals aangetoond door Edward Snowden.

Ik geloof niet dat de logica achter de EARN IT-wet klopt. Als we dingen verbieden omdat onfrisse mensen ze gebruiken, waarom staan de VS dan bijvoorbeeld geweren toe? Het probleem is dat er sterke lobby’s bestaan die de macht hebben om zowel politici als het stemgerechtigde publiek te beïnvloeden om ervoor te zorgen dat zaken als geweren nooit verboden worden. Intussen hebben privacyvoorvechters zo’n kleine stem in vergelijking.

Het is ook belangrijk om op te merken dat encryptie voor iedereen beschikbaar is, maar dat slechts enkelen het om de verkeerde redenen gebruiken. Ik ben niet verantwoordelijk voor het handelen van iemand anders dan van mijzelf. Groepsstraffen zijn zelden de beste optie. PGP en soortgelijke encryptiesoftware zijn gemaakt om de privacy van communicatie en online bestandsopslag te verbeteren. Het idee van geheimhouding of privacy zal zeker de verkeerde mensen aantrekken, en toch is versleuteling ook een kracht voor het goede. Het wordt door overheden gebruikt om hun geheimen veilig te bewaren en privacy zoekers de controle over hun informatie te geven. Het wordt gebruikt door activisten, slachtoffers en duizenden anderen die erop vertrouwen voor hun persoonlijke veiligheid. En het wordt gebruikt door miljoenen gewone mensen die encryptie gebruiken – misschien zelfs niet eens beseffen – op een dagelijkse basis om hun identiteit, financiën, medische informatie, en meer uit de handen van criminelen en ne’er-do-wells te houden.

Mensen met de verkeerde bedoelingen zullen altijd manieren vinden om de anti-encryptie wetten te omzeilen, en er zijn vele vormen van communicatie die onmogelijk te controleren zijn. Memespeech bijvoorbeeld, is een zogenaamd censuurbestendige methode van vercijfering die berichten verbergt in normale passages van de vrije meningsuiting door de opmaak van de brieven aan te passen. Hoewel Memespeech is gebouwd als een tegenhanger van de EARN IT-wet, toont het aan dat elke encryptietechnologie – inclusief zichzelf – gemakkelijk kan worden gebouwd en gebruikt door de verkeerde mensen. Het verbieden van encryptie zal helaas niet voorkomen dat pedofielen communiceren, het zal alleen maar schade toebrengen aan gezagsgetrouwe burgers.

Als u in de Verenigde Staten woont, kunt u nu het beste uw vertegenwoordigers bellen en hen vertellen dat ze de rekening niet moeten betalen. De EFF heeft een nuttig instrument gebouwd als u hiermee worstelt.

In deze tijd van strijd moeten we alle aspecten van onze regeringen en hun acties nauwlettend in de gaten blijven houden. De Amerikaanse regering maakt al gebruik van de situatie, aangezien zij momenteel ook in gesprek is met telefoonmaatschappijen om de locatiegegevens van de telefoon te gebruiken om de verspreiding van het virus te helpen volgen. Zelfs als deze macht op verantwoorde wijze zou kunnen worden gebruikt om de verspreiding van de ziekte te helpen voorkomen, hebben we historisch gezien gezien gezien dat wanneer de macht in het midden van een crisis aan regeringen wordt overgedragen, het ongelooflijk moeilijk is om deze in de nasleep ervan weg te nemen.

En als u deze ideeën verontrustend vindt, is het ook belangrijk om te beseffen dat uw privacy dagelijks wordt misbruikt. Als u zich hier nog niet van bewust bent en er actief iets tegen doet, is dit een goed moment om aan de slag te gaan en er meer over te weten te komen. Er zijn veel geweldige websites, community’s en videokanalen om u te helpen bij het leren.

Reageren

Reacties op deze blog zijn voor de veiligheid uitgeschakeld.
Wil je alsnog reageren op deze blog?
Gebruik dan één van de onderstaande knoppen.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer

Geen advertenties, geen Google Analytics, geen filialen, geen cross-site verzoeken.
privacy-tools.nl is een sociaal gemotiveerde website die informatie biedt voor het beschermen van uw gegevensbeveiliging en privacy.
Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, maak altijd gebruik van encryptie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Aangedreven door JohnTM | Site Index | Issues / Report / Suggesties| Privacybeleid | Over ons & Contact