Je wordt in de gaten gehouden. We bieden middelen om uw privacy te beschermen.

Introductie van onze PeerTube Instance

Gepubliceerd door: Jonah Aragon
Vertaald door: SeemsLegit
Geplaatst op: 5 juli 2020

Sinds april 2019 is een van de belangrijkste doelstellingen van PrivacyTools het bevorderen van de creatie en het gebruik van gedecentraliseerde en gefedereerde netwerken ter vervanging van de gecentraliseerde reuzen zoals Google en Facebook die de laatste tien jaar de controle over het internet hebben overgenomen. We hebben al Mastodon en WriteFreely instances gelanceerd met duizenden gebruikers, en onze Matrix homeserver is een van de grootste in het Matrix-fediverse.

Deze week kondigen we met plezier een andere instantie aan in onze foray in federated platforms, tube.privacytools.io, een open en gecureerd PeerTube instantie die je kunt gebruiken om video’s te bekijken op elke instantie in het onderling verbonden PeerTube-netwerk.

Wat is PeerTube?

PeerTube is software die u kunt installeren op een server waarmee u uw eigen videohosting website kunt maken, een “zelfgemaakte YouTube” als u dat wilt. Het verschil tussen PeerTube en YouTube is dat PeerTube geen massief platform is dat video’s van al hun gebruikers centraliseert op één enkele serverfarm. In plaats daarvan verbindt PeerTube vele kleine en onafhankelijke videohosting providers, met behulp van dezelfde technologie als Mastodon en WriteFreely: ActivityPub.

PeerTube is het enige videohostingplatform dat open code, federatie en peer-to-peer uitzendingen/kijken combineert in één enkele dienst, zodat het netwerk volledig vrij en robuust is, zelfs als uw video viraal gaat!

In een ideale wereld zou elke contentmaker zijn eigen PeerTube instance hosten en daar zijn video’s uploaden, en elke kijker zou zijn eigen PeerTube hosten en gebruiken om anderen te volgen. Federale platformen gedijen met zoveel mogelijk instances, en als dat iets is wat je opwindt, moet je zeker eens kijken op joinpeertube.org voor meer details over het opzetten van een instance.

Onze Instantie

Natuurlijk zijn er altijd gebruikers die gewoonweg niet de tijd, de kennis of het budget hebben om hun eigen diensten te hosten, en dat is ook prima! Daarom hebben we onze instantie gelanceerd met open registratie, zodat je je kunt aansluiten bij de PeerTube community door gewoon een account aan te maken. Met een account op onze instance kun je de vele video’s en videomakers op het PeerTube-platform leuk vinden, becommentariëren en je er op abonneren.

Natuurlijk, aangezien PeerTube op ActivityPub gebaseerd is, kunt u zich daadwerkelijk abonneren op elk ActivityPub-platform, inclusief het abonneren op makers met een Mastodon-account:

Een account op PeerTube geeft u eenvoudigweg een meer videocentrische kijkervaring in vergelijking met Mastodon, maar u hebt de mogelijkheid om te kiezen wat het beste voor u werkt!

Voor de makers van inhoud

We realiseren ons dat voor videomakers het hosten van je eigen PeerTube-platform een unieke uitdaging is. Afhankelijk van je grootte, servers en bandbreedte kan dit al snel kostbaar worden. En ook al probeert PeerTube dit zo veel mogelijk te beperken met Peer-to-Peer videoweergave, die kosten kunnen voor u toch aanzienlijk zijn.

Daarom bieden we gratis en onbeperkt videohosting aan voor makers van privacy- en technologiegerichte content. Dat is geen limiet voor de opslag van video’s of bandbreedte, en wij geloven dat onze infrastructuur vele, vele kijkers met hoge prestaties aankan om uw content naar zoveel mogelijk mensen te krijgen.

Uploaden naar PeerTube is zo eenvoudig als het plakken van een link naar een bestaande YouTube-video waarop u het auteursrecht bezit, of het zelf handmatig uploaden. Als u niet regelmatig naar PeerTube wilt uploaden, kunt u altijd contact opnemen met ons, wij kunnen met uw toestemming geautomatiseerde scripts uitvoeren die uw YouTube-kanaal met weinig moeite voor u spiegelen.

Techlore is de eerste contentmaker die met ons samenwerkt om zijn YouTube-content naar het PeerTube-netwerk te brengen! We zijn erg enthousiast om zijn video’s uit te brengen naar onze community. Als u de PeerTube-viewervaring zelf wilt ervaren, bekijk dan zijn kanaal in ons geval.

Maar misschien heb je al een PeerTube-voorbeeld, of het idee om er een op te zetten schrikt je niet af. Alsjeblieft, reik ons sowieso de hand! We volgen graag informatieve non-spammy instances om je content op onze ontdekkingspagina een boost te geven, en zorgen voor instance redundantie om de bandbreedtebelasting van je eigen instance te verminderen. PeerTube’s redundantiecontroles stellen onze server in staat om uw content te spiegelen, zodat kijkers automatisch ook content van ons zullen downloaden.

De afgelopen week hebben we samengewerkt met Sun Knudsen, een privacy content creator die onlangs zijn eigen PeerTube instance heeft gelanceerd om zijn YouTube-content te spiegelen. Door video-redundantie met zijn server mogelijk te maken, kunnen we de bandbreedtebelasting delen zonder de kijkervaring van de gebruiker te schaden. Bekijk zijn kanaal voor meer geweldige content!

Tot slot, als je geen contentmaker bent, maar je kent iemand anders die perfect zou zijn voor het PeerTube-platform, moedig hen dan aan om contact op te nemen!

Onze instantie zal zeer gecureerd zijn: We zijn in de eerste plaats op zoek naar makers van content die de boodschap van online privacy en zelfgehoste technologieën helpen bevorderen, dus helaas kunnen we niet voor elke maker onder de zon een account aanmaken. Maar, zelfs als je inhoud niet helemaal compatibel is met de toon van onze lokale PeerTube-gemeenschap, helpen we je graag met het vinden van de perfecte instantie voor je inhoud, of helpen we je om je eigen node in de fediverse op te zetten.

Laatste gedachten

We zijn erg blij om PeerTube te ondersteunen en we geloven dat er tonnen van fantastische inhoud om naar te kijken op het netwerk.

PeerTube zit momenteel midden in een crowdsourcingcampagne tot het einde van dit jaar. Ze hebben op dit moment hun doelstelling van €20.000 voor de maand juli overtroffen en zijn goed op weg om hun einddoel van €60.000 tegen november te verhogen.

Met de bijdragen wordt de ontwikkeling van vele nieuwe functies voor de toekomst van PeerTube gefinancierd, waaronder extra plugin- en afspeellijstfunctionaliteit en live-streaming! Als u geïnteresseerd bent om bij te dragen aan de toekomst van federatieve en Peer-to-Peer online video, kunt u overwegen om enige ondersteuning op hun manier te sturen.

En natuurlijk, als het je bevalt wat we hier bij PrivacyTools doen, overweeg dan ook een bijdrage aan ons project. Met de donaties van al onze fantastische supporters kunnen we nog jaren lang geweldige diensten blijven hosten en promoten!

Als er niets anders is, maak dan een PeerTube-account of instantie aan en ga kijken 🙂

Reageren

Reacties op deze blog zijn voor de veiligheid uitgeschakeld.
Wil je alsnog reageren op deze blog?
Gebruik dan één van de onderstaande knoppen.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer

Geen advertenties, geen Google Analytics, geen filialen, geen cross-site verzoeken.
privacy-tools.nl is een sociaal gemotiveerde website die informatie biedt voor het beschermen van uw gegevensbeveiliging en privacy.
Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, maak altijd gebruik van encryptie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Aangedreven door JohnTM | Site Index | Issues / Report / Suggesties| Privacybeleid | Over ons & Contact