Je wordt in de gaten gehouden. We bieden middelen om uw privacy te beschermen.

Relisting Startpage.com

Gepubliceerd door: nitrohorse
Vertaald door: SeemsLegit
Geplaatst op: 3 mei 2020

Beste PrivacyTools gemeenschap,

In oktober 2019 vernamen we dat System1 via een nieuwe System1-dochteronderneming, Privacy One Group, meerderheidsaandeelhouder van Startpage.com was geworden. Door de onzekerheid rond de overname en het aanvankelijke gebrek aan duidelijke communicatie van het Startpage team richting de privacy community, waren we genoodzaakt om Startpage te schrappen van de zoekmachine aanbevelingen van PrivacyTools. In een verklarende blogpost vroegen we om meer duidelijkheid over de situatie:

…er zijn nog zoveel onbeantwoorde vragen, dat we de dienst niet meer met vertrouwen kunnen aanbevelen. Als Startpage zich wil laten heroverwegen, zullen ze bovenstaande vragen moeten beantwoorden, liefst samen met een uitleg waarom het zo lang heeft geduurd voordat het publiek een goed antwoord kreeg.

Kort daarna kreeg het PrivacyTools team een open lijn van communicatie met Startpage.com CEO Robert Beens, die zijn spijt betuigde voor het niet sneller beantwoorden van onze vragen en het geven van meer duidelijkheid aan de community vanaf het begin. Vanuit hun perspectief was er niets fundamenteels veranderd door de overname, behalve dat zij nu de middelen zouden hebben om Startpage efficiënt in de markt te zetten dankzij System1. Helaas is Startpage er niet in geslaagd om zichzelf in de plaats te stellen van hun gebruikers en te begrijpen dat hun gebrek aan transparantie in het begin het vertrouwen dat zij deelden met de privacy gemeenschap zou aantasten.

In december had Startpage onze vragen beantwoord. Meer recentelijk hebben zij ook duidelijk gemaakt dat System1’s privacy policy niet gerelateerd is aan Startpage; Startpage’s privacy policy blijft ongewijzigd:

Het hebben van een nieuwe aandeelhouder in het bedrijf verandert niets aan de privacy die wij bieden. Wij zijn een Nederlands bedrijf en zullen dat ook blijven, volledig in overeenstemming met de Nederlandse en Europese privacyregels (GDPR). Wij slaan geen persoonlijke gegevens op en delen deze niet. Ook geen enkele wijziging. Ons duidelijke privacybeleid blijft hetzelfde. Management / oprichters (waaronder ikzelf) blijven een belangrijk aandeel hebben in het bedrijf en zullen zich volledig blijven inzetten voor onze privacy missie!

Ze hebben ook nieuwe support pagina’s gemaakt die de privacy implicaties van System1’s relatie met Startpage verduidelijken:

Reageren

Reacties op deze blog zijn voor de veiligheid uitgeschakeld.
Wil je alsnog reageren op deze blog?
Gebruik dan één van de onderstaande knoppen.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer

Geen advertenties, geen Google Analytics, geen filialen, geen cross-site verzoeken.
privacy-tools.nl is een sociaal gemotiveerde website die informatie biedt voor het beschermen van uw gegevensbeveiliging en privacy.
Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, maak altijd gebruik van encryptie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Aangedreven door JohnTM | Site Index | Issues / Report / Suggesties| Privacybeleid | Over ons & Contact