Je wordt in de gaten gehouden. We bieden middelen om uw privacy te beschermen.

Stop! Laad uw telefoon niet op in het openbaar!

Geplaatst op: 22 november 2019

“Juice jacking” maakt gebruik van het feit dat iemand geen volle batterij heeft, zei een cyberbeveiligingsexpert. Een leeglopende of lege telefoon of laptop is genoeg om iemand op pad te sturen om een manier te vinden om het apparaat op te laden, maar misschien kunt u beter twee keer nadenken voordat u die willekeurige kabel gebruikt die u op een luchthaven oplaadstation of in de USB-poort van het hotel vindt – Want er zijn hackers op de loer.

Terwijl de drukke feestdagen eraan beginnen te komen probeert Attorney’s Office van Los Angeles County District reizigers te waarschuwen over de USB oplaad scam ook wel “juice jacking” genoemd.

“Even gratis opladen zou kunnen eindigen met het leeghalen van uw bankrekening”, zei Luke Sisak, een plaatsvervangend officier van justitie, in een video die deze maand online is geplaatst. Juice jacking gebeurt wanneer nietsvermoedende gebruikers hun elektronische apparaten aansluiten op USB-poorten of gebruik maken van USB-kabels die zijn geladen met malware. De malware infecteert vervolgens de apparaten, waardoor hackers een weg naar binnen krijgen. Ze kunnen dan uw gegevens lezen en exporteren, inclusief uw wachtwoorden, en zelfs de gadgets/apps blokkeren, waardoor ze onbruikbaar worden. Juice jacking maakt gebruik van het feit dat iemand niet beschikt over een volle batterij, aldus Liviu Arsene, een cyberbeveiligingsexpert bij BitDefender, een Roemeens bedrijf in cyberbeveiliging en antivirussoftware.

De heer Arsene waarschuwde tegen het gebruik van USB-kabels die al op laadstations zijn aangesloten of zelfs als relatiegeschenk zijn weggegeven. “Je kunt deze dingen gemakkelijk van een merk voorzien, zodat je het eruit kunt laten zien als elke andere kabel,” zei hij en voegde eraan toe, “Als mensen het zien, denken ze niet echt dat het kwaadaardig is of verwachten dat het op geen enkele manier kwaadaardig is. Andere manieren om jezelf te beschermen zijn het dragen van je eigen oplaaddraden, alleen het rechtstreeks opladen vanaf een stopcontact en het gebruik van draagbare batterijen die werden gekocht van bekende verkopers, zei de heer Arsene. “Geloof niet alles wat je ziet en geloof niet alles wat je in handen krijgt”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat als het er te mooi uitziet om waar te zijn, het waarschijnlijk wel zo is, te beginnen met Zwarte Vrijdag. Maar het zijn niet alleen de kabels die een risico vormen voor de technische consumenten; het zijn ook de poorten.

Net zoals scammers die ook credit kaart gegevens stelen. door onwettige kaart-lezende apparaten, op pinautomaten te zetten en op deze manier gegevens te stelen, kunnen de hackers USB-poorten gemakkelijk vervangen en hen door hun eigen kwaadwillige hardware, bovengenoemde Vyas Sekar, een professor in CyLab, een instituut van het veiligheids en privacyonderzoek bij Universiteit Carnegie Mellon.

“Het is gemakkelijk om de uitgang aan te passen zodat de aanvaller fysieke toegang heeft,” zei Professor Sekar.

Hoewel Mr. Arsene en Professor Sekar vertelde dat ze niet precies wisten hoe vaak zo’n hack aanval op plaatsen zoals hotels, luchthavens en openbaar vervoer precies plaats vinden. Blijft het gevaar dat het aantal slachtoffers toch blijft groeien, omdat veel mensen niet bekent zijn met deze scam.

“Mensen willen altijd hun telefoons en tablets kunnen opladen waar ze ook zijn,” “Ik ook zou hier maar al te graag gebruik van willen maken,” vertelde Professor Sekar. “Maar het risico is gewoon te groot.”

Professor Sekar vertelde gebruikers dat het ook mogelijk is om apparaten te beschermen door middel de zo genoemde “USB condooms” te gebruiken.

Wat ze doen is vrij simpel, ze verwijderen de gewoon de data pin die in de USB oplader verwerkt zit.

Dit betekent dat het apparaat wel oplaad, maar de kabel is dan niet meer in staat om data te verzenden of ontvangen.

Voor minder dan vijf euro kan je het al kopen. Het is het waard.

De cybersecurity van attorney’s office in Los Angeles geeft tips aan reizers en gebruikers dat het slimmer is om een snoer met stekker te gebruiken indien men de telefoon of tablet wilt gaan opladen. Ook is het slim om een volgeladen accubank mee te nemen in plaats van stroom te tappen in het openbaar. Een accubank kan je natuurlijk wel gewoon opladen in het openbaar omdat de accubank alleen maar stroom kan opnemen en geen data.

Reageren

Reacties op deze blog zijn voor de veiligheid uitgeschakeld.
Wil je alsnog reageren op deze blog?
Gebruik dan één van de onderstaande knoppen.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer

Geen advertenties, geen Google Analytics, geen filialen, geen cross-site verzoeken.
privacy-tools.nl is een sociaal gemotiveerde website die informatie biedt voor het beschermen van uw gegevensbeveiliging en privacy.
Vertrouw nooit een bedrijf met uw privacy, maak altijd gebruik van encryptie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Aangedreven door JohnTM | Site Index | Issues / Report / Suggesties| Privacybeleid | Over ons & Contact