Menu

8 Simple Stupid Flat File CMS: gratis, gebruiksvriendelijk en open source

Je hebt besloten om je eigen website of blog te beginnen en weet niet waar te beginnen? Je bent in voor een behandeling. Ik heb acht prachtig ontworpen Flat-File CMS uitgekozen na talloze uren van uitproberen. Even terzijde, deze blog wordt uitgevoerd met een van de aanbevolen vermeldingen: Bludit. Dit bericht is ook de eerste van een soort van nieuwe serie die ik zal beginnen, genaamd GitHub 💎 Gems.

Wat zijn GitHub Gems van Privacy-Tools.nl? Open source-software die niet past in het privacy-onderwerp op de hoofdwebsite Privacy-Tools.nl, maar die de moeite van het bekijken waard is. De meeste open source-projecten worden hoe dan ook gerund door privacybewuste mensen. Van geweldige ontwikkelaars voor mooie mensen zoals jij. ❤️

GitHub Gems zijn moeilijk te ontdekken omdat ze zo kostbaar en zeldzaam zijn, dus deel ze met mij op Twitter als je toevallig een edelsteen tegenkomt. Ik zal ervoor zorgen dat de wereld er zo snel mogelijk van op de hoogte is en de liefde delen die de ontwikkelaars in deze tools hebben gestoken.

Mijn criteria voor het Flat-File CMS worden hier vermeld:

  • Een aantrekkelijke en moderne gebruikersinterface.
  • Project is nog in actieve ontwikkeling.
  • Open Source en gratis te gebruiken.
  • Eenvoudige installatie via old-school technologie (FTP/PHP), dus in feite unzip je een bestand, upload het naar je server en start een installatieproces.
  • Houd het simpel, dom. Hierdoor kunt u snel aan de slag om alles in te stellen

Inzendingen worden gerangschikt op het aantal GitHub-sterren.

1. Grav: een modern open source flat-file CMS

Grav is een snel, eenvoudig en flexibel, op bestanden gebaseerd webplatform. Er is geen installatie vereist. Pak het ZIP-archief uit en u bent al aan de slag. Het volgt vergelijkbare principes als andere flat-file CMS-platforms, maar heeft een andere ontwerpfilosofie dan de meeste. Grav wordt geleverd met een krachtig pakketbeheersysteem voor eenvoudige installatie en upgrade van plug-ins en thema's, evenals eenvoudige update van Grav zelf.

2. Pico: Een idioot eenvoudig, razendsnel, plat bestand CMS

Pico is een stom eenvoudig, razendsnel, plat CMS.

3. Bludit: maak binnen enkele seconden uw eigen website of blog.

Bludit gebruikt bestanden in JSON-indeling om de inhoud op te slaan, u hoeft geen database te installeren of te configureren. Ingebouwde SEO-tools. Aansprekende thema's en Markdown-ondersteuning. Er zijn ook plug-ins beschikbaar.

4. Kirby: Het CMS dat zich aan jou aanpast

Kirby is een op bestanden gebaseerd CMS dat zich aan jou aanpast.

5. Wonder CMS: Kleinste platte CMS

WonderCMS is een extreem klein flat file CMS. Het is snel, responsief en vereist geen configuratie. Het biedt een eenvoudige manier om websites te maken en te bewerken. Bevat functies zoals: 1-staps installatie, 1-klik updates, 1-klik back-ups, thema/plug-in installatieprogramma en nog veel meer.

6. Datenstrom Geel: voor mensen die kleine websites maken

Installeren is één bestand uitpakken en je bent klaar om te gaan. De belangrijkste dingen voor kleine websites zijn inbegrepen. U kunt functies, thema's en talen toevoegen. Datenstrom Yellow werkt als content management systeem en statische site generator.

7. Automad: A Flat-File CMS and Template Engine

Elegant dashboard, bewerking op de pagina, geen database vereist. Bevat een caching- en sjabloonengine.

8. Typemill: een CMS voor Micro Publishing

Een lichtgewicht flat file cms voor micro-uitgevers. U kunt het gebruiken voor documentatie, handleidingen, speciale websites en elk ander informatiegestuurd webproject. U kunt Typemill ook uitbreiden met plug-ins en er professionele e-books mee genereren in pdf-formaat.

Conclusie

Je kunt niet fout gaan met een van deze keuzes. Probeer ze allemaal eens, want ze zijn zo eenvoudig en snel te installeren. Uw spannende reis in het runnen van een website begint nu. Veel plezier!

Zorg ervoor dat je dit bericht deelt met je beste vrienden en vergeet niet om zeldzame edelstenen in te dienen die je tegenkomt op Twitter.