Menu
Een startplaats voor zakelijke en technische geeks

Een startplaats voor zakelijke en technische geeks

Ik zie vaak mensen die duidelijk zakenmensen zijn die zaken doen met klanten, cliënten en dergelijke op zeer openbare plaatsen in zeer onveilige landhuizen. Ik was net op een luchthaven waar een of andere medische professional persoonlijke dingen besprak met naar ik aanneem een ​​van zijn patiënten op nog geen anderhalve meter afstand van mij. Het was nogal verontrustend om naar hem te luisteren terwijl hij dingen op een klembord schreef en ik de hele kant van zijn gesprek van 3-4 stoelen verder kon horen.

De aard van zijn telefoontje was niet verontrustend... maar het feit dat de persoon aan de andere kant van de lijn zijn privacy volledig in gevaar had gebracht, was dat wel. Wat nog enger werd, is dat terwijl hij het gesprek afrondde, hij om het nummer van de gezondheidskaart van deze persoon vroeg, zodat hij het gesprek kon documenteren toen hij aankwam. Ze gaf het hem niet alleen via de telefoon, maar hij las het haar ook terug via de telefoon. Ik had het hele gesprek kunnen opnemen en dan had ik haar voornaam en gezondheidskaartnummer gehad, samen met een hoop medische informatie over haar. Dat is eng…

Kijk eens rond wanneer je de volgende keer in een coffeeshop of openbare ruimte bent, zoals een bibliotheek, waar mensen hun laptop of tablet openlijk gebruiken en kijk wat ze aan het doen zijn. Misschien kun je eerlijk over hun schouder gaan staan ​​en ze een tijdje vanaf 2 voet afstand bekijken zonder dat ze het zelfs maar merken. Dit zijn plaatsen waar mensen zelfs financiële transacties kunnen doen, bankgegevens kunnen bijwerken of vertrouwelijke e-mails/berichten naar klanten kunnen sturen en we kunnen het allemaal als voorbijganger zien.