Home / Providers / Sociale netwerken

Sociale netwerken

Zoek een sociaal netwerk dat niet in uw gegevens gluurt of uw profiel in geld omzet.

Gedecentraliseerde sociale netwerken

Als u momenteel gebruik maakt van sociale netwerken zoals Facebook of Twitter, zou u hier een alternatief kunnen kiezen.

Mastodon – Twitter Alternatief

Volg op Mastodon & Twitter

Mastodon is een sociaal netwerk gebaseerd op open web protocollen en gratis open source software. Het is gedecentraliseerd zoals e-mail. Het heeft ook de meeste gebruikers, en de meest uiteenlopende (in termen van interesses) gebruikers, ziet er goed uit, en is eenvoudig in te stellen. Voel je welkom om je aan te sluiten bij onze gehoste instantie: social.privacytools.io

diaspora* – Google+ Alternatief

diaspora*

diaspora* is gebaseerd op drie belangrijke filosofieën: Decentralisatie, vrijheid en privacy. Het is bedoeld om privacyproblemen in verband met gecentraliseerde sociale netwerken aan te pakken door gebruikers de mogelijkheid te bieden hun eigen server (of “pod”) op te zetten om inhoud te hosten; pods kunnen vervolgens met elkaar communiceren om statusupdates, foto’s en andere sociale gegevens te delen.

Friendica – Facebook Alternatief

Friendica

Friendica legt de nadruk op uitgebreide privacyinstellingen en een eenvoudige serverinstallatie. Het streeft ernaar om zich te verenigen met zoveel mogelijk andere sociale netwerken. Momenteel kunnen Friendica-gebruikers contacten van Facebook, Twitter, Diaspora, GNU social, App.net, Pump.io en andere diensten integreren in hun sociale streams.

PixelFed – Instagram-alternatief

PixelFed

Een gratis en ethisch platform voor het delen van foto’s, aangedreven door de ActivityPub federatie. Pixelfed is een open-source, gefedereerd platform. U kunt uw eigen instantie runnen of u kunt zich aansluiten bij een instantie.

Pleroma – Twitter Alternatief

Pleroma

Pleroma is een gratis, federatieve sociale netwerkserver, gebouwd op open protocollen. Het is compatibel met Mastodon en vele andere ActivityPub- en OStatus-implementaties.

Het vermelden waard

  • Movim – Gefedereerd sociaal platform dat vertrouwt op de XMPP-standaard en u daarom in staat stelt om met vele andere klanten op alle apparaten uit te wisselen.

Gerelateerde informatie

  • Mastodon: Vereenvoudigde Federatie – Firefox Extensie om de bruikbaarheid voor externe Mastodon-instanties te verbeteren.
  • JustDeleteMe – Een directory van directe links om uw account te verwijderen uit web services.
  • Forget – Een dienst die automatisch je oude berichten op Twitter en Mastodon verwijdert die iedereen is vergeten.

Facebook Gerelateerd

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer