VPN-diensten voor privacy en veiligheid

Zoek een VPN-operator die niet erop uit is om uw webverkeer te verkopen of te lezen.

Waarschuwing!

Het gebruik van een VPN zal uw surfgedrag niet anoniem houden, noch zal het extra veiligheid toevoegen aan het niet-beveiligde (HTTP) verkeer.

Als u op zoek bent naar anonimiteit, moet u de Tor Browser gebruiken in plaats van een VPN.

Als u op zoek bent naar extra veiligheid, moet u er altijd voor zorgen dat u verbinding maakt met websites die HTTPS gebruiken. Een VPN is geen vervanging voor goede beveiligingsprocedures.

Als u op zoek bent naar extra privacy van uw ISP, op een openbaar Wi-Fi-netwerk of tijdens het torren van bestanden, kan een VPN de oplossing voor u zijn, mits u de risico’s begrijpt.

Privacy VPN-diensten

Alle hier vermelde providers zijn buiten de VS, gebruiken encryptie, accepteren Bitcoin, ondersteunen OpenVPN en hebben geen registratiebeleid.

Jaarlijkse prijs: Gratis
Gratis proef: Ja
#Servers: 396
Land: Switzerland

Jaarlijkse prijs: Gratis
Gratis proef: Ja
#Servers: 160+
Land: Maleisië

Jaarlijkse prijs: $ 35.88
Gratis proef: Nee
#Servers: 27
Land: Zweden

Jaarlijkse prijs: € 35.88
Gratis proef: Nee
#Servers: 800+
Land: Seychellen

Jaarlijkse prijs: $ 39.95
Gratis proef: Ja
#Servers: 164
Land: Seychellen

Jaarlijkse prijs: $ 39.95
Gratis proef: Nee
#Servers: 128
Land: Hongkong

Jaarlijkse prijs: $ 40
Gratis proef: Nee
#Servers: 300+
Land: Seychellen

Jaarlijkse prijs: € 45
Gratis proef: Ja
#Servers: 22
Land: Zweden

Jaarlijkse prijs: € 49
Gratis proef: Ja
#Servers: 31
Land: Hongkong

Jaarlijkse prijs: $ 52
Gratis proef: Ja
#Servers: 28
Land: IJsland

Jaarlijkse prijs: € 54
Gratis proef: Ja
#Servers: 162
Land: Italië

Jaarlijkse prijs: $ 59
Gratis proef: Ja
#Servers: 204
Land: Bulgarije

Jaarlijkse prijs: € 60
Gratis proef: Ja
#Servers: 281
Land: Zweden

Jaarlijkse prijs: $ 83.88
Gratis proef: Ja
#Servers: 5200+
Land: Panama

Jaarlijkse prijs: € 84
Gratis proef: Ja
#Servers: 67
Land: Zweden

Jaarlijkse prijs: $ 99.95
Gratis proef: Ja
#Servers: 148
Land: Britse Maagdeneilanden

Jaarlijkse prijs: $ 100
Gratis proef: Ja
#Servers: 38
Land: Gibraltar

Jaarlijkse prijs: € 119.99
Gratis proef: Nee
#Servers: 54
Land: Zwitserland

Opmerking: Het gebruik van een VPN-provider maakt u niet anoniem. Maar het geeft u wel een betere privacy. Een VPN is geen hulpmiddel voor illegale activiteiten. Vertrouw niet op een "no log" beleid. De gene die geel gemarkeerd zijn, zijn veilig om te gebruiken maar hebben geen no-log beleid.

Privacy Tools

  • Opererend buiten de VS of andere vijfogenlanden.
    Meer: Vermijd alle Amerikaanse en Britse diensten.

  • OpenVPN-software-ondersteuning.
  • Accepteert Bitcoin, contant geld, debetkaarten of betaalkaarten als betaalmethode.
  • Er zijn geen persoonlijke gegevens nodig om een account aan te maken. Alleen gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail.

Wij zijn niet aangesloten bij een van de bovengenoemde VPN-aanbieders. Op deze manier kunnen wij u eerlijke aanbevelingen doen.

Meer VPN-aanbieders

Meer informatie en gevaren

Moet ik een VPN gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is niet bijzonder nuttig: Het hangt ervan af. Het hangt af van wat u verwacht dat een VPN voor u doet, voor wie u uw verkeer probeert te verbergen en welke toepassingen u gebruikt.

In de meeste gevallen doen VPN’s weinig om uw privacy te beschermen of uw veiligheid te verbeteren, tenzij gekoppeld aan andere wijzigingen.

VPN’s kunnen geen gegevens versleutelen buiten de verbinding tussen uw apparaat en de VPN-server. VPN-aanbieders kunnen uw verkeer op dezelfde manier zien en wijzigen als uw ISP. En er is geen enkele manier om het “no logging” beleid van een VPN provider te verifiëren.

Wat als ik encryptie nodig heb?

In de meeste gevallen is uw verkeer al versleuteld! Meer dan 98% van de top 3000 websites bieden HTTPS, wat betekent dat uw verkeer veilig is, ongeacht het gebruik van een VPN. Het is ongelooflijk zeldzaam dat applicaties die persoonlijke gegevens verwerken in 2019 geen HTTPS ondersteunen, vooral niet met diensten zoals Let’s Encrypt die gratis HTTPS-certificaten aanbieden aan een websitebeheerder.

Zelfs als een site die u bezoekt geen HTTPS ondersteunt, zal een VPN u niet beschermen, omdat een VPN het verkeer tussen de VPN-servers en de servers van de website niet op magische wijze kan coderen. Het installeren van een extensie zoals HTTPS Everywhere en ervoor zorgen dat elke site die u bezoekt gebruik maakt van HTTPS is veel nuttiger dan het gebruik van een VPN.

Wat als ik anonimiteit nodig heb?

VPN’s kunnen geen sterke anonimiteit bieden. Uw VPN-provider zal nog steeds uw echte IP-adres zien en heeft vaak een geldspoor dat direct naar u kan worden teruggelinkt. U kunt niet vertrouwen op een “no logging” beleid om uw gegevens te beschermen.

Moet ik mijn IP-adres niet verbergen?

Het idee dat uw IP-adres gevoelige informatie is, of dat uw locatie wordt weggegeven met al uw internetverkeer, is angstaanjagend van de kant van VPN-aanbieders en hun marketing. Uw IP-adres is een onbeduidende hoeveelheid persoonlijke gegevens die bedrijven gebruiken om u te identificeren, omdat de IP-adressen van veel gebruikers zeer vaak veranderen (Dynamische IP-adressen, wisselen van netwerk, van apparaat, enz.). Uw IP-adres geeft ook niet meer weg dan de zeer algemene locatie van uw Internet Service Provider. Het geeft bijvoorbeeld niet uw thuisadres weg, ondanks de gangbare perceptie.

Moet ik Tor en een VPN gebruiken?

Door een VPN met Tor te gebruiken, creëer je in wezen een permanent toegangsknooppunt, vaak met een geldspoor als bijlage. Dit biedt 0 extra voordeel voor je, terwijl het aanvalsoppervlak van je verbinding drastisch wordt vergroot. Als je je Tor gebruik wilt verbergen voor je ISP of je overheid, heeft Tor een ingebouwde oplossing voor dat: Tor bruggen. Lees meer over Tor bridges en waarom het gebruik van een VPN niet nodig is.

Zijn VPN's ooit nuttig?

Een VPN kan nog steeds nuttig zijn voor u in een verscheidenheid van scenario’s, zoals:

  • Het verbergen van uw verkeer voor alleen uw Internet Service Provider.
  • Het verbergen van uw downloads (zoals Torrents) voor uw ISP en anti-piraterij organisaties.

Voor use-cases zoals deze, of als je een andere dwingende reden hebt, zijn de VPN-providers die we hierboven hebben genoemd de meest betrouwbare die we denken dat ze zijn. Echter, het gebruik van een VPN-provider betekent nog steeds dat je de provider vertrouwt. In vrijwel elk ander scenario zou je een secure-by-design tool zoals Tor moeten gebruiken.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer