Email Clients

Ontdek gratis, open source en veilige manieren om e-mailclients en sommige e-mailalternatieven die u misschien niet in overweging hebt genomen.

Email Clients

Thunderbird

Mozilla Thunderbird is een gratis, open source, cross-platform e-mail, nieuws en chat client ontwikkeld door de Mozilla Foundation. Thunderbird is een e-mail, nieuwsgroep, nieuwsfeed en chat (XMPP, IRC, Twitter) client.

Claws Mail

Claws Mail is een gratis en open source, op GTK+ gebaseerde e-mail- en nieuwsclient. Het biedt een eenvoudige configuratie en een overvloed aan functies. Het wordt meegeleverd met Gpg4win, een versleutelingspakket voor Windows.

Privacy Email Tools

  • gpg4usb – Een zeer eenvoudig te gebruiken en kleine draagbare editor voor het versleutelen en ontsleutelen van elk tekstbericht of -bestand. Voor Windows en Linux. GPG tutorial.
  • Mailvelope – Een browserextensie die de uitwisseling van versleutelde e-mails volgens de OpenPGP-coderingsstandaard mogelijk maakt.
  • Enigmail – Een beveiligingsuitbreiding voor Thunderbird en Seamonkey. Het stelt u in staat om e-mailberichten te schrijven en te ontvangen die ondertekend en/of versleuteld zijn met de OpenPGP-standaard.
  • TorBirdy – TorBirdy configureert Thunderbird om verbindingen te maken via het Tor anonimiteitsnetwerk. Deze extensie is in beta en moet als experimenteel worden beschouwd.
  • Email Privacy Tester – Deze tool stuurt een e-mail naar uw adres en voert privacygerelateerde tests uit.

Het vermelden waard

  • K-9 Mail – Een onafhankelijke e-mailtoepassing voor Android. Het ondersteunt zowel POP3- als IMAP-mailboxen, maar ondersteunt alleen pushmail voor IMAP.
  • GNU Privacy Guard – Email Encryptie. GnuPG is een GPL gelicentieerd alternatief voor de PGP suite van cryptografische software. Tutorial. Gebruik GPGTools voor macOS.
  • Mailpile (Beta) – Een moderne, snelle web-mail client met gebruiksvriendelijke encryptie en privacy functies.

E-mail Alternatieven

Bitmessage

Bitmessage is een P2P-communicatieprotocol dat gebruikt wordt om versleutelde berichten naar een andere persoon of naar vele abonnees te sturen. Het is gedecentraliseerd en betrouwbaar, wat betekent dat u niet inherent vertrouwen hoeft te hebben in entiteiten zoals root certificaat autoriteiten. Het maakt gebruik van sterke authenticatie, wat betekent dat de afzender van een bericht niet gespoofed kan worden, en het heeft tot doel “niet-inhoudelijke” gegevens te verbergen.

RetroShare

Retroshare creëert versleutelde verbindingen met uw vrienden. Niemand kan je bespioneren. Retroshare is volledig gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen centrale servers zijn. Het is volledig Open-Source en gratis. Er zijn geen kosten, geen advertenties en geen Servicevoorwaarden.

Het vermelden waard

  • I2P-Bote – Gecodeerd en versleuteld decentraal mailsysteem binnen het I2P-netwerk van begin tot eind.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer