Home / Software / Email

Email Clients

Ontdek gratis, open source en veilige manieren om e-mailclients en sommige e-mailalternatieven die u misschien niet in overweging hebt genomen.

Waarschuwing!

Bij gebruik van end-to-end encryptie (E2EE) technologie zoals OpenPGP, zal e-mail nog steeds enkele metadata hebben die niet versleuteld is in de header van de e-mail. Lees meer over e-mailmetadata.

OpenPGP ondersteunt ook geen Forward secrecy, wat betekent dat als de privé-sleutel van jou of de ontvanger ooit gestolen wordt, alle eerdere berichten die ermee gecodeerd zijn, blootgelegd zullen worden. Hoe bescherm ik mijn privé-sleutels?

In plaats van e-mail te gebruiken voor langdurige gesprekken, kunt u overwegen om een medium te gebruiken dat wel de doorstuurgeheimhouding ondersteunt.

Desktop Email Clients

Thunderbird

Thunderbird

Thunderbird is een gratis, open source, cross-platform e-mail, nieuwsgroep, nieuwsfeed en chat (XMPP, IRC, Twitter) client ontwikkeld door de Thunderbird gemeenschap, en eerder door de Mozilla Foundation.

Mailpile

mailpile[1]

Mailpile is een gratis, door de gemeenschap gefinancierde, open source e-mailclient met gebruiksvriendelijke versleutelings- en privacyfuncties.

Mailvelope

mailvelope[1]

Mailvelope is een browserextensie die het mogelijk maakt om versleutelde e-mails uit te wisselen volgens de OpenPGP-coderingsstandaard.

Het vermelden waard

  • NeoMutt – NeoMutt is een open-source command line mail lezer (of MUA) voor Linux en BSD. Het is een vork van Mutt met extra functies.

Mobiele Email Clients

Android Email Clients

FairEmail

fairemail[1]

FairEmail is een minimale, open source e-mail app, die gebruik maakt van open standaarden (IMAP, SMTP, OpenPGP) met een laag data- en batterijverbruik.

K-9 Mail

k9mail[1]

K-9 Mail is een onafhankelijke mailtoepassing die zowel POP3 als IMAP-mailboxen ondersteunt, maar alleen push mail voor IMAP.

iOS Email Clients

Canary Mail

canarymail[1]

Canary Mail is a paid email client designed to make end-to-end encryption seamless with security features such as a biometric app lock. (De broncode voor de programmering van Canary Mail is niet beschikbaar. Canary Mail is een eigen applicatie.)

Het vermelden waard

  • Letterbox – Letterbox is een gratis open-source mailclient voor iOS, gemaakt als onderdeel van een lopend onderzoeksproject aan de Freie Universität Berlijn, Duitsland.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer