Home / Software / Email

Email Clients

Ontdek gratis, open source en veilige manieren om e-mailclients en sommige e-mailalternatieven die u misschien niet in overweging hebt genomen.

Waarschuwing!

Bij gebruik van end-to-end encryptie (E2EE) technologie zoals OpenPGP, zal e-mail nog steeds enkele metadata hebben die niet versleuteld is in de header van de e-mail. Lees meer over e-mailmetadata.

OpenPGP ondersteunt ook geen Forward secrecy, wat betekent dat als de privé-sleutel van jou of de ontvanger ooit gestolen wordt, alle eerdere berichten die ermee gecodeerd zijn, blootgelegd zullen worden. Hoe bescherm ik mijn privé-sleutels?

In plaats van e-mail te gebruiken voor langdurige gesprekken, kunt u overwegen om een medium te gebruiken dat wel de doorstuurgeheimhouding ondersteunt.

Email Clients

Thunderbird

Thunderbird

Thunderbird is een gratis, open source, cross-platform e-mail, nieuwsgroep, nieuwsfeed en chat (XMPP, IRC, Twitter) client ontwikkeld door de Thunderbird gemeenschap, en eerder door de Mozilla Foundation.

Claws Mail

Claws Mail is een gratis en open source, op GTK+ gebaseerde e-mail- en nieuwsclient. Het biedt een eenvoudige configuratie en een overvloed aan functies. Het wordt meegeleverd met Gpg4win, een versleutelingspakket voor Windows.

Privacy Email Tools

  • gpg4usb – Een zeer eenvoudig te gebruiken en kleine draagbare editor voor het versleutelen en ontsleutelen van elk tekstbericht of -bestand. Voor Windows en Linux. GPG tutorial.
  • Mailvelope – Een browserextensie die de uitwisseling van versleutelde e-mails volgens de OpenPGP-coderingsstandaard mogelijk maakt.
  • Enigmail – Een beveiligingsuitbreiding voor Thunderbird en Seamonkey. Het stelt u in staat om e-mailberichten te schrijven en te ontvangen die ondertekend en/of versleuteld zijn met de OpenPGP-standaard.
  • TorBirdy – TorBirdy configureert Thunderbird om verbindingen te maken via het Tor anonimiteitsnetwerk. Deze extensie is in beta en moet als experimenteel worden beschouwd.
  • Email Privacy Tester – Deze tool stuurt een e-mail naar uw adres en voert privacygerelateerde tests uit.

Het vermelden waard

  • K-9 Mail – Een onafhankelijke e-mailtoepassing voor Android. Het ondersteunt zowel POP3- als IMAP-mailboxen, maar ondersteunt alleen pushmail voor IMAP.
  • GNU Privacy Guard – Email Encryptie. GnuPG is een GPL gelicentieerd alternatief voor de PGP suite van cryptografische software. Tutorial. Gebruik GPGTools voor macOS.
  • Mailpile (Beta) – Een moderne, snelle web-mail client met gebruiksvriendelijke encryptie en privacy functies.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer