Instant Messaging

Ontdek veilige en persoonlijke manieren om anderen online te berichten zonder dat derden uw berichten kunnen lezen.

Versleutelde Instant Messenger

Als je momenteel een Instant Messenger gebruikt zoals WhatsApp, Viber, LINE, Telegram of Threema, kan je hier een alternatief kiezen.

Nextcloud – Kies uw hoster

Signal is een mobiele app ontwikkeld door Open Whisper Systems. De app biedt instant messaging, evenals spraak- en videobellen. Alle communicatie is end-to-end versleuteld. Het signaal is gratis en open source.

Riot.im

Riot.im is een gedecentraliseerde gratis software chatting applicatie gebaseerd op het Matrix protocol, een recent open protocol voor real-time communicatie dat E2E encryptie biedt. Het kan ook een brug slaan tussen andere communicatie via andere protocollen zoals IRC.

Beta
De software is momenteel in bètaversie en de mobiele client zegt: “End-to-end encryptie is in bètaversie en is mogelijk niet betrouwbaar. Je moet er nog niet op vertrouwen dat de gegevens worden beveiligd’.

Desktop: Ricochet

Ricochet gebruikt het Tor netwerk om uw contacten te bereiken zonder gebruik te maken van messaging servers. Het creëert een verborgen dienst, die wordt gebruikt om uw contacten te ontmoeten zonder uw locatie of IP-adres te onthullen.

Experimenteel
Deze software is een experiment

Gevaar: Houd tor up to date.

Volledige vergelijking

Het vermelden waard

 • Briar – Een ultra-veilige peer-to-peer instant messenger die verbinding maakt met contacten via Direct Wi-Fi, Bluetooth of Tor via het internet, waardoor de gebruikers beschermd blijven tegen bewaking en censuur.
 • RetroShare – Een E2E gecodeerde instant messaging en voice/video call client. RetroShare ondersteunt zowel TOR als I2P.
 • XMPP – Gefedereerd instant messaging protocol met OMEMO, OTR, of OpenPGP end-to-end encryptie:
 • Kontalk – Een community driven instant messaging netwerk. Ondersteunt end-to-end encryptie. Zowel client-to-server als server-to-server kanalen zijn volledig versleuteld.
 • Keybase – (Waarschuwing: Deze software vertrouwt op een centrale server met gesloten broncode.) End-to-end versleutelde berichten met sociale verificatie.
 • Status – (Experimenteel) Een gratis en open-source, peer-to-peer, gecodeerde instant messanger met ondersteuning voor DAPP’s.
 • Ricochet – (Gevaar: Deze software is veilig als je Tor handmatig up-to-date houdt.) (Experimenteel: Deze software wordt als veilig maar experimenteel beschouwd en de client is sinds 2016 niet meer geüpdatet.) Ricochet maakt gebruik van het Tor netwerk om uw contacten te bereiken zonder gebruik te maken van messaging servers. Het creëert een verborgen dienst, die wordt gebruikt om uw contacten te ontmoeten zonder uw locatie of IP-adres te onthullen.

Het bijwerken van de Tor binaire poort, inbegrepen bij Ricochet

Op dit moment zijn er geen bekende kwetsbaarheden bij Ricochet. De software is veilig te gebruiken zolang je de meegeleverde Tor binary bijwerkt naar de laatste versie.

 1. Download de Tor Browser.
 2. Voer het Tor Browser installatieprogramma uit of pak het pakket uit voor uw platform. Windows (.exe), MacOSX (.dmg) en Linux (.tar.bz2).
 3. Kopieer de Tor binair of maak er een symbolische link naar:
  • Windows: Kopieer het Tor binaire bestand dat bij de Tor Browser wordt geleverd en overschrijf de oude die bij Ricochet wordt geleverd..
   • Tor Browser binary: %HOMEPATH%\Desktop\Tor Browser\Browser\TorBrowser\Tor\tor.exe
   • Ricochet’s included binary: %HOMEPATH%\Desktop\Ricochet\tor.exe

 

  • MacOSX: Ervan uitgaande dat u de Tor Browser.app en Ricochet.app van hun respectieve .dmg-installatiemedia naar /Toepassingen hebt gekopieerd:
   Maak een symbolische link naar de Tor binary in Terminal. Ricochet zal de bijgewerkte versie van het Tor binaire bestand blijven gebruiken wanneer je de Tor Browser Bundel bijwerkt.
   • rm ~/Applications/Ricochet.app/Contents/MacOS/tor
    ln -s ~/Applications/Tor\ Browser.app/Contents/Resources/TorBrowser/Tor/tor \
    ~/Applications/Ricochet.app/Contents/MacOS/tor

 

  • Linux: Ervan uitgaande dat je de Tor Browser Bundel en Ricochet tarball naar je thuismap hebt uitgepakt:
   • rm ~/ricochet/tor
    ln -s ~/tor-browser_en-US/Browser/TorBrowser/Tor/tor ~/ricochet/tor

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer