Home / Software / Netwerken

Onafhankelijke netwerken

Onafhankelijke netwerken

Als u op dit moment op clearnet surft en toegang wilt krijgen tot het donkere web, dan is deze sectie voor u geschikt.

Tor Browser

Het Tor netwerk is een groep vrijwillige servers die mensen in staat stelt om hun privacy en veiligheid op het internet te verbeteren. Tor’s gebruikers maken gebruik van dit netwerk door verbinding te maken via een reeks virtuele tunnels in plaats van een directe verbinding te maken, waardoor zowel organisaties als individuen informatie kunnen delen via openbare netwerken zonder hun privacy in gevaar te brengen. Tor is een effectief middel om de censuur te omzeilen.

I2P Anonymous Network

Het Invisible Internet Project (I2P) is een computernetwerklaag waarmee applicaties elkaar pseudoniem en veilig berichten kunnen sturen. Toepassingen zijn onder andere anoniem surfen op het web, chatten, bloggen en bestandsoverdracht. De software die deze laag implementeert wordt een I2P router genoemd en een computer met I2P wordt een I2P node genoemd. De software is gratis en open source en wordt gepubliceerd onder meerdere licenties.

Het Freenet Project

Freenet is een peer-to-peer platform voor censuurbestendige communicatie. Het maakt gebruik van een gedecentraliseerde gedistribueerde data store om informatie bij te houden en te leveren, en heeft een suite van gratis software voor het publiceren en communiceren op het web zonder angst voor censuur. Zowel Freenet als sommige van de bijbehorende tools zijn oorspronkelijk ontworpen door Ian Clarke, die Freenet’s doel definieerde als het bieden van vrijheid van meningsuiting op het internet met sterke anonimiteitsbescherming.

Het vermelden waard

  • ZeroNet – Open, gratis en ongecensureerde websites, met behulp van Bitcoin-cryptografie en BitTorrent-netwerk.
  • RetroShare – Open Source cross-platform, Friend-2-Friend en veilig gedecentraliseerd communicatieplatform.
  • GNUnet – GNUnet biedt een sterke basis van vrije software voor een wereldwijd, gedistribueerd netwerk dat veiligheid en privacy biedt.
  • GNUnet – GNUnet biedt een sterke basis van vrije software voor een wereldwijd, gedistribueerd netwerk dat veiligheid en privacy biedt.
  • IPFS – Een peer-to-peer hypermedia protocol om het web sneller, veiliger en meer open te maken. (belangrijke privacywaarschuwing)
  • Yggdrasil – Een vroegtijdige implementatie van een volledig end-to-end versleuteld IPv6-netwerk in een vroeg stadium. Het is licht van gewicht, zelforganiserend, ondersteund op meerdere platformen en laat vrijwel elke IPv6-compatibele toepassing toe om veilig te communiceren met andere Yggdrasil-knooppunten. Yggdrasil vereist geen IPv6 internetverbinding – het werkt ook via IPv4.
    Experimenteel – privacywaarschuwing: Yggdrasil heeft niet het doel om anonimiteit te verschaffen en uw collega’s kennen uw IP adres tenzij u alleen Tor/I2P peers gebruikt.

Gerelateerde informatie

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer