Home / Software / Versleuteling gereedschap

Versleuteling gereedschap

Ontdek gratis, open source en veilige manieren om uw gevoelige gegevens te versleutelen, zodat nieuwsgierige ogen niet mee kunnen kijken.

Bestandsversleutelingssoftware

Als u momenteel geen encryptiesoftware gebruikt voor uw harde schijf, e-mails of bestandsarchieven, kant u hier een encryptiesoftware kiezen.

VeraCrypt – Schijfversleuteling

VeraCrypt is een freeware hulpprogramma dat gebruikt wordt voor on-the-fly encryptie. Het kan een virtuele versleutelde schijf in een bestand maken of een partitie of het hele opslagapparaat versleutelen met voor de opstartauthenticatie. VeraCrypt is een vork van het afgebroken TrueCrypt-project. Het werd oorspronkelijk uitgebracht op 22 juni 2013. Volgens de ontwikkelaars zijn er beveiligingsverbeteringen geïmplementeerd en zijn er problemen aangepakt die door de initiële TrueCrypt-code-audit aan de orde zijn gesteld.

GNU Privacy Guard – Email Encryptie

GnuPG is een GPL gelicentieerd alternatief voor de PGP suite van cryptografische software. GnuPG voldoet aan RFC 4880, de huidige IETF-standaarden track specificatie van OpenPGP. Huidige versies van PGP (en Veridis’ Filecrypt) zijn interoperabel met GnuPG en andere OpenPGP-conforme systemen. GnuPG is een onderdeel van het GNU-softwareproject van de Free Software Foundation en heeft grote financiële steun gekregen van de Duitse overheid. GPGTools voor macOS.

7 Zip

7-Zip is een gratis en open-source bestandsarchiver, een hulpprogramma dat wordt gebruikt om groepen bestanden in gecomprimeerde containers te plaatsen. Op Linux, MacOS etc. wordt de command-line tool p7zip gebruikt en geïntegreerd in verschillende interfaces zoals FileRoller, Xarchiver, Ark.

Het vermelden waard

  • Cryptomator – Gratis AES-codering voor uw cloudbestanden aan de clientzijde. Open source software: Geen achterdeuren, geen registratie.
  • DiskCryptor – Een volledig schijf- en partitieversleutelingssysteem voor Windows, inclusief de mogelijkheid om de partitie en schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te versleutelen.
  • Linux Unified Key Setup (LUKS) – Een volledig schijfversleutelingssysteem voor Linux dat gebruik maakt van dm-crypt als backend voor schijfversleuteling. Standaard inbegrepen in Ubuntu. Beschikbaar voor Windows en Linux.
  • Hat.sh – Een platformoverkoepelende, serverloze JavaScript-webapplicatie die veilige bestandsversleuteling biedt met behulp van het AES-256-GCM-algoritme in uw browser. Het kan ook worden gedownload en offline worden uitgevoerd.
  • Keka – Een alleen voor macos geschikte, open-source bestandsarchiver met de mogelijkheid om bestanden te versleutelen.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer