Home / Software / Wachtwoordbeheerders

Wachtwoordbeheerders

Blijf veilig en beveiligd online met een versleutelde en open-source Wachtwoordbeheerder.

Wachtwoordbeheerder Software

Als u momenteel gebruik maakt van een password manager software zoals 1Password, LastPass, Roboform of iCloud Keychain, kan je u hier een alternatief kiezen.

Bitwarden – Cloud/Self-host

Bitwarden

Bitwarden is een gratis en open source wachtwoordbeheerder. Het is gericht op het oplossen van wachtwoordmanagementproblemen voor individuen, teams en bedrijfsorganisaties. Bitwarden is een van de eenvoudigste en veiligste oplossingen om al uw aanmeldingen en wachtwoorden op te slaan, terwijl ze gemakkelijk gesynchroniseerd blijven tussen al uw apparaten. Als u de Bitwarden-cloud niet wilt gebruiken, kunt u eenvoudig uw eigen Bitwarden-server hosten.

KeePassXC – Loca

KeePassXC

KeePassXC is een community fork van KeePassX, een native cross-platform poort van KeePass Password Safe, met als doel het uit te breiden en te verbeteren met nieuwe functies en bugfixes om een functie-rijke, volledig cross-platform en moderne open-source wachtwoordbeheerder te bieden.

LessPass – Browser

LessPass

LessPass is een gratis en open source wachtwoordbeheerder die unieke wachtwoorden genereert voor websites, e-mailaccounts of iets anders op basis van een hoofdwachtwoord en informatie die u kent. Geen synchronisatie nodig. Gebruikt PBKDF2 en SHA-256. Het wordt geadviseerd om de browser addons te gebruiken voor meer veiligheid.

Lees ook:

  • Master Password – Master Password is gebaseerd op een ingenieus algoritme voor het genereren van wachtwoorden dat garandeert dat uw wachtwoorden nooit verloren kunnen gaan. De wachtwoorden worden niet opgeslagen: ze worden on-demand gegenereerd op basis van uw naam, de site en uw hoofdwachtwoord. Geen synchronisatie, back-ups of internettoegang nodig.
  • Psono – Gratis en open source wachtwoordmanager voor teams met encryptie aan de clientzijde en het veilig delen van wachtwoorden, bestanden, bladwijzers, e-mails, … Alle geheimen worden beschermd door een hoofdwachtwoord. Gebruikt NACL Crypto, een combinatie van Curve25519, Salsa20 en Poly1305.
  • Password Safe – Of het antwoord nu één of honderden is, Password Safe stelt u in staat om veilig en eenvoudig een beveiligde en versleutelde lijst met gebruikersnamen/wachtwoorden te maken. Met Password Safe hoeft u alleen maar een enkel “Master Password” naar keuze aan te maken en te onthouden om uw volledige lijst met gebruikersnamen/wachtwoorden te ontgrendelen en te openen.
  • Pass – Pass is een kale wachtwoordopslag die wachtwoorden met behulp van gpg2 gecodeerde bestanden bewaart in een eenvoudige mappenstructuur die zich bevindt op ~/.password-store. Het heeft een eenvoudige terminal interface waar de gebruiker de gebruikelijke handelingen kan uitvoeren, en de functionaliteit kan worden uitgebreid met plugins. Het kan ook gebruikt worden in scripts zonder dat het eigenlijke wachtwoord in platte tekst hoeft te worden ingevoerd.

Vertel het door en help je vrienden

Mobiel

           
           

URL en beschrijving kopiëren

Voor gemakkelijk kopiëren en plakken. Deel dit tekstfragment.

Doneer