Edit Template

Beste gratis wachtwoordbeheerder en 2FA-tools in 2023

Bescherm uw online veiligheid met de beste gratis wachtwoordbeheerders en 2FA-tools. Geen ingewikkelde wachtwoorden meer onthouden of beveiligingslekken riskeren. Nu downloaden!

“Als je inlogproblemen hebt heb ik medelijden met je zoon. Ik heb 99 wachtwoorden en onthoud er maar 1.” Jay-Z, 2022

Audited | Win | Android | iOS | Mac | Linux | Gesloten Bron |

Gecontroleerd door een onafhankelijk cyberbeveiligingsbedrijf Cure53 in februari 2020 en bevestigde de veiligheid van NordPass. Biedt browserextensies voor Chrome, Firefox, Edge, Brave, Opera en Safari. Aanbevolen in onze Top 10 Out-of-the-Box Privacy Tools lijst.

Versleuteld | Win | Android | iOS | Mac | Linux | Alle Browsers

Bitwarden is onze beste keuze. Je kunt met gemak je vorige wachtwoorden van andere wachtwoordmanagers importeren. Gratis voor persoonlijk gebruik. Beschikbaar voor desktop, alle browsers, Android en iOS.

Android | Firefox | Chrome

Als u Bitwarden leuk vindt, maar niet van synchronisatie of opslag van wachtwoorden houdt, dan is LessPass uw keuze. Browsers, mobiele telefoons en de opdrachtregel zijn ondersteunde platforms.

Win | Android | Mac | Firefox | Chrome

Sla wachtwoorden veilig op met behulp van industriestandaard encryptie, typ ze snel automatisch in desktopapplicaties en gebruik een browserextensie om in te loggen op websites. KeePassDX voor Android: Google Play of F-Droid.

Win | Android | iOS | Mac | Linux |   Bitcoin

Voorheen hoofdwachtwoord. Wachtwoorden worden niet opgeslagen: ze worden on-demand gegenereerd uit uw naam, de site en uw hoofdwachtwoord. Geen synchronisatie, back-ups of internettoegang nodig. De Windows-versie vereist de installatie van Java. Hetzelfde principe als LessPass, maar LessPass is handiger in gebruik door de Browser Addons.

Privacy Authenticatie met twee factoren (2FA)

Android | Telefoons | Tablets | iOS | iPhone | iPad

Kenmerken: End-to-end versleutelde cloudback-ups en synchronisatie met meerdere apparaten. Offline modus en import & export van tokens. Het is de enige open-source oplossing die beschikbaar is voor zowel Android als iOS.

iOS | iPhone | iPad | Mac

Er is ook een MacOS-app beschikbaar om automatisch en veilig eenmalige wachtwoorden die in Raivo OTP voor iOS zijn getikt te kopiëren naar het klembord van je Mac. Werkt over meerdere iCloud accounts.

Privacy Guides Blog:

Twee-factor authenticatie, of 2FA, is een authenticatiemethode die regelmatig wordt gebruikt om uw inloggegevens volledig te beschermen tegen hackers en onbevoegde gebruikers. Deze tools beveiligen uw info tegen hackers en ongeoorloofde derden. Door een tweede wachtwoord of pincode en uw gewone inloggegevens te vereisen, bieden de authenticatoren een extra beschermingslaag voor uw accounts.

Wat is een wachtwoordbeheerder en hoe kies je de beste?

Kwaadwillende insiders, niet-gepatchte kwetsbaarheden, gehackte databases – we horen steeds vaker over bedrijven die het slachtoffer zijn van dergelijke incidenten. Waar we minder over horen zijn de miljoenen gebruikers wier persoonlijke gegevens bij deze aanvallen zijn gestolen of online zijn gelekt. Sommigen van hen zullen er nooit door getroffen worden. Anderen kunnen op een ochtend wakker worden en ontdekken dat ze geen toegang meer hebben tot al hun online accounts, en de enige manier om toegang te krijgen is door losgeld te betalen.

Omdat grote delen van ons leven nu digitaal zijn, is het belangrijk om na te denken over hoe we ze kunnen beschermen. Uw eerste verdedigingslinie in deze situaties? Wachtwoorden.

Het bedenken van sterke wachtwoorden en het veilig opslaan, delen en beheren ervan is niet eenvoudig wanneer een gemiddelde internetgebruiker meer dan 100 online accounts heeft. Maar gelukkig is er een hulpmiddel dat kan helpen: wachtwoordmanagers.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een handige manier om wachtwoorden te genereren, op te slaan, te delen en automatisch in te vullen. Met native apps en browserextensies kunt u gemakkelijk uw account synchroniseren en uw wachtwoorden vanaf elk apparaat raadplegen. En dankzij de automatische invulfunctie kunt u daadwerkelijk die 16 tekens lange reeksen willekeurige cijfers, letters en symbolen gebruiken die elke privacyexpert u vertelt te gebruiken.

U vraagt zich misschien af: “Wat heb ik aan een wachtwoordbeheerder als mijn e-mailprovider wordt gehackt? Of mijn wachtwoord nu ‘qwerty’ of ‘XJ#7Ljdq’ is, het zal toch online uitlekken.” En het antwoord is simpel: unieke wachtwoorden.

Hergebruik van wachtwoorden is wat de meeste mensen in de problemen brengt, want als een van je accounts wordt gekraakt, zijn ze dat allemaal. Maar met een wachtwoordbeheerder kunt u met één klik op de knop nieuwe willekeurige wachtwoorden voor al uw accounts genereren en opslaan.

En sommige wachtwoordbeheerders bieden zelfs extra bescherming tegen datalekken – maar daarover later meer.

Wat te zoeken in een wachtwoordmanager

Er zijn tal van gratis wachtwoordbeheerders beschikbaar, en terwijl sommige gebruikers vinden dat ze volstaan, zullen anderen zich beperkt voelen door hun beperkte functies. Dus als u besluit te kiezen voor een premium wachtwoordbeheerder, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten.

Beveiliging

Sterke encryptie is een must. Als u al uw wachtwoorden op één plaats bewaart, wilt u natuurlijk dat ze zo veilig mogelijk zijn. Zoek naar wachtwoordbeheerders die moderne versleutelingsalgoritmen bieden, zoals AES of XChaCha20.

Privacy

U vertrouwt uw meest gevoelige gegevens – wachtwoorden, geheime notities en creditcardgegevens – toe aan een bedrijf, dus u moet er absoluut zeker van zijn dat u het kunt vertrouwen. Zoek dus een aanbieder van wachtwoordbeheer die een zero-logs beleid voert.

Extra functies

Multi-factor authenticatie, biometrie, wachtwoordgenerator, veilig wachtwoord delen, mappen organiseren, notities, ondersteunde OS, beschikbaar aantal apparaten – al deze functies zijn zeer nuttig en maken het gebruik van uw wachtwoordbeheerder veiliger en gemakkelijker. Als u betaalt voor een tool, kunt u net zo goed een tool krijgen met zoveel mogelijk extra functies.

Wij raden aan: NordPass wachtwoord manager

Gemaakt door het privacy-gerichte team achter NordVPN, is NordPass een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn wachtwoorden veilig op te slaan:

  • Kogelvrije beveiliging: NordPass gebruikt het XChaCha20 encryptie algoritme met 256-bit sleutels om uw wachtwoord kluis te versleutelen. Niet alleen is het een van de veiligste die er zijn, maar het is ook ongelooflijk snel, zorgen voor stellaire prestaties op al uw apparaten.
  • Nul-kennis architectuur: U bent de enige die weet wat er in uw kluis zit. Noch uw ISP, noch het NordPass team kan uw wachtwoorden, creditcardgegevens of notities zien.
  • Scanner voor gegevenslekken: Deze functie scant gelekte databases en vergelijkt ze met de gegevens die u in uw kluis hebt opgeslagen. Als een van uw inloggegevens of creditcards in een datalek terechtkomt, wordt u gewaarschuwd zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen en uw accounts kunt beschermen.
  • Multi-factor authenticatie: Multi-factor authenticatie. U kunt authenticatie apps, beveiligingssleutels en back-up codes gebruiken om uw NordPass account en de wachtwoorden die u opslaat in uw kluis te beschermen.
  • Voor elk apparaat: Je kunt op zes apparaten tegelijk ingelogd zijn op NordPass. De NordPass app is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS apparaten. U kunt de extensie ook toevoegen aan de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge, Brave, Opera en Safari.
  • Klantenservice: NordPass biedt 24/7 klantenondersteuning via e-mail of live chat beschikbaar op haar website. U kunt ook het helpcentrum bezoeken en nuttige artikelen en tutorials opzoeken.

Een wachtwoordmanager is een handig hulpmiddel dat elke internetgebruiker zou moeten hebben. Het is gemakkelijk te gebruiken en te integreren in uw digitale leven, terwijl het ook veiliger wordt.

Niet zeker? U kunt NordPass helemaal gratis uitproberen! Het gratis account is alleen beschikbaar voor één apparaat, en sommige premium functies zullen niet beschikbaar zijn, maar het is genoeg om de basisfuncties uit te proberen: het genereren, opslaan en automatisch invullen van wachtwoorden en creditcardgegevens.

En als u NordPass leuk vindt en gebruik wilt maken van de meer geavanceerde functies, is het Premium 2-jarenplan slechts $1,69/maand!

Veilige wachtwoordbeheerders kiezen

Beveiligde wachtwoordbeheerders zijn hulpmiddelen die gebruikers helpen sterke, unieke wachtwoorden voor hun online accounts te genereren en op te slaan. Deze wachtwoordbeheerders gebruiken verschillende methoden om de veiligheid van de opgeslagen wachtwoorden te garanderen, zoals versleuteling, 2-factorauthenticatie (2FA) en biometrische authenticatie. Dit helpt de wachtwoorden te beschermen tegen toegang door onbevoegden, zelfs in het geval van een datalek of hackpoging. De wachtwoordbeheerder helpt ook voorkomen dat gebruikers wachtwoorden hergebruiken en maakt het hen gemakkelijk om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken voor elke account.

Open source en gratis wachtwoordbeheerders

Een open-source wachtwoordbeheerder is software voor wachtwoordbeheer die vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken, aan te passen en te verspreiden. In tegenstelling tot propriëtaire wachtwoordbeheerders kan de broncode van open-source wachtwoordbeheerders door iedereen worden bekeken, geïnspecteerd en gewijzigd. Dit zorgt voor meer transparantie en veiligheid, omdat gebruikers kunnen controleren of de software geen kwaadaardige code of veiligheidslekken bevat. Bovendien, omdat de broncode vrij beschikbaar is, kan een gemeenschap van ontwikkelaars samenwerken om de software te verbeteren en te onderhouden.

Veel open-source wachtwoordbeheerders bieden ook ingebouwde ondersteuning voor Two-Factor Authentication (2FA) en end-to-end encryptie, wat een geweldige manier kan zijn om uw inloggegevens veilig te houden. Open-source wachtwoordbeheerders hebben misschien niet hetzelfde niveau van gebruiksvriendelijkheid en functies als propriëtaire software, maar ze hebben een sterke gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die werkt aan verbetering en ondersteuning.

Veilige wachtwoordbeheerders slaan de wachtwoorden meestal versleuteld op, vaak met een hoofdwachtwoord dat nodig is om toegang te krijgen tot de opgeslagen wachtwoorden. Veel daarvan bieden ook de mogelijkheid om uw wachtwoorden te synchroniseren en te gebruiken op meerdere apparaten en browsers, en ze hebben vaak extra functies zoals automatische wachtwoordwijzigingen en waarschuwingen wanneer uw wachtwoord is gecompromitteerd bij een datalek.

Het is belangrijk om een wachtwoordbeheerder te kiezen die sterke beveiligingsfuncties biedt en een goede reputatie heeft voor de bescherming van de gegevens van zijn gebruikers. Door een veilige wachtwoordbeheerder te gebruiken, beschermt u uw online identiteit en vermindert u het risico op gegevensinbreuken en identiteitsdiefstal dat kan worden veroorzaakt door zwakke of hergebruikte wachtwoorden.

De op deze pagina vermelde privacyhulpmiddelen zijn allemaal open-source, tenzij anders aangegeven: Criteria.

Beste email provider

Proton Mail is een private e-maildienst die gebruik maakt van open source, onafhankelijk gecontroleerde end-to-end encryptie en zero-access encryptie om uw communicatie te beveiligen.

Dit beschermt tegen datalekken en zorgt ervoor dat niemand (zelfs Proton niet) toegang heeft tot uw inbox. Alleen u kunt uw berichten lezen.

Edit Template

Privacy-Tools.nl Checklist

Veilige Browser: Brave of LibreWolf

Privacy VPN: NordVPN of Surfshark

Ad Blocker: NextDNS en AdGuard Ad Blocker

Privacy Email: StartMail

Wachtwoord Beheerder: NordPass Audited

Privé Zoekmachine: Brave Search of MetaGer

Privé Messengers: Session or Status

Versleutelde Cloud Opslag: NordLocker of Proton Drive

Gemaakt met en tijdens slapeloze nachten in Nederland.
Edit Template