Menu
Apple's iMessage service en privacy

Apple's iMessage service en privacy

Apple heeft sinds het begin van de iPhone vele jaren geleden een berichtenservice geleverd en deze uitgebreid tot een zeer privacybewuste en veilige manier van communiceren. Nu gebruikt bijna iedereen met een iPhone, iPad, Mac of iPod Touch iMessage. Wat niet echt in de schijnwerpers is gekomen en is besproken, is het feit dat berichten die van iPhone naar iPhone worden verzonden en die als blauw worden weergegeven, volledig versleuteld worden verzonden. Wanneer u iMessage voor het eerst gaat gebruiken, maakt uw apparaat twee sets privé- en openbare sleutels: één voor versleuteling en één voor ondertekening.

Uw privésleutels verlaten uw apparaat nooit, maar uw openbare sleutels worden naar de servers van Apple gestuurd om te worden gebruikt door anderen met wie u communiceert. iMessage gebruikt 128-bits AES voor het versleutelen van de berichten en ECDSA-sleutels met een 256-bits NIST-curve voor ondertekening. Dit zorgt ervoor dat zowel de authenticiteit van de berichten als de sterkte van de codering wordt gemaximaliseerd. Apple doet dit echter vloeiend en de gebruiker hoeft zich nooit zorgen te maken over het inschakelen van extra functies of het downloaden van andere applicaties zoals Signal om dit te laten werken. Het enige probleem met iMessage dat hopelijk binnenkort door Apple wordt aangepakt, is dat de belangrijkste servers zich in de Verenigde Staten bevinden. Als ze echt wilden meedoen, zal Apple ze in dit stadium van het spel niet kunnen stoppen. Een goede stap voorwaarts zou zijn om de ondertekeningssleutels te kunnen scheiden in bijvoorbeeld 3 verschillende geografische locaties over de hele wereld om de inspanning die nodig is voor een volledig compromis te maximaliseren.

Onlangs is Apple ook begonnen met het versleutelen van back-ups van apparaten naar iCloud met behulp van de toegangscode van uw apparaat. de cloud voor back-up.

Zie: Versleutelde en veilige Instant Messaging op Privacy-Tools.nl