Menu

Het cryptopapier

Geschreven door @CryptoSeb en onlangs offline gehaald. Nu gearchiveerd, bijgewerkt en webvriendelijk in Privacygidsen van Privacy-Tools.nl.

Inhoudsopgave

De paper behandelt vier verschillende dreigingsmodellen:

Over de Auteurs

Hallo. Mijn naam is CryptoSeb of gewoon Seb. In 2015 merkten enkele online vrienden en ik een leemte op in de informatie die aan mensen wordt verstrekt om hun kennis van beveiliging, privacy en anonimiteit in onze steeds veranderende digitale wereld te verbeteren. We konden papers, forumberichten en discussies over kleine stukjes en beetjes vinden, maar we moesten zelf zoeken en alles in elkaar zetten. Het was echt niet geschikt voor 75% van de internetpopulatie. Dus begin 2016 kwam ik op het idee om een ​​paper te schrijven die alles zou omvatten met betrekking tot veiligheid, privacy en anonimiteit, maar zou toegesneden zijn op alle soorten internetgebruikers; of dat nu mijn 59-jarige oma is, of Edward Snowden-achtige individuen. Dit artikel, getiteld "The Crypto Paper", lijkt op het begin van mijn alias omdat het grotendeels een verzameling van mijn eigen persoonlijke gedachten, kennis en ervaringen is. Ook zal dit document niet iets zijn dat elk individu 100% van de tijd op een goede plek treft - je ZULT het niet eens zijn met een deel van wat is inbegrepen en dat is prima. We moedigen u aan om correcties in te dienen of suggesties te geven over hoe we deze kunnen verbeteren.

Bitmarauder Als een cypherpunk en zwerver op deze draden, zul je van tijd tot tijd merken dat mijn handen de behoefte voelen om te noteren wat ik heb geleerd tijdens mijn reizen op zoek naar waarheid en vrijheid. Van beroep/studie werk ik in infosec. Mijn anonimiteit en privacy indien nodig zijn enorm.

Reviewen / inhoud bewerken
Oorspronkelijk had ik hoge verwachtingen dat dit artikel zou worden beoordeeld door een aantal grote(re) namen in de privacy-/beveiligingsindustrie en hoewel velen van hen ermee instemden om de taak op zich te nemen, zijn hun levens druk en is de krant 61 Pagina's. Dus ik zal genoegen moeten nemen met een beetje meer harde kritiek van het publiek. Ik weet dat er hier plaatsen moeten zijn waar ik het helemaal bij het verkeerde eind heb of als je denkt dat ik iets moet toevoegen/verwijderen, dus ik moedig je aan om echt te spreken als je de noodzaak ziet. Ik ben van plan een bewerkte versie 1-2 maanden na de eerste release te publiceren.

Opmerking: de contactgegevens van de auteurs zijn verwijderd omdat ze hebben besloten de krant offline te halen.

Redenen achter het cryptopapier

Halverwege 2015 begon ik (samen met andere vrienden) een echt probleem te zien met de mensen die internet gebruiken. Ze gebruikten het niet alleen volledig verkeerd op zoveel verschillende niveaus, maar ze hadden ook niet de middelen om nauwkeurige kennis op te doen en hun gedrag te veranderen. Het is niet per se het feit dat mensen het internet verkeerd willen gebruiken, het is gewoon dat we zijn gekomen van Windows 95, desktopcomputers van 50 pond, 512 MB RAM en Mijnenveger, tot petabyteservers, Google, zelfrijdende auto's en ransomware in de loop van 16 jaar. We hebben technologische sprongen voorwaarts gemaakt en het consumeert letterlijk het enorme deel van de bevolking dat niet in dit tijdperk is geboren/opgegroeid of die er geen belang bij heeft om "technisch onderlegd" te worden. En ja, consumeren is het juiste woord. Ik zweer dat als een computer je zou kunnen opeten, sommige van de 65-jarige mensen die hun kleinkinderen proberen te sms'en, verdwenen zouden zijn. Die telefoon zou een mentale inzinking hebben als ze 'proberen' hem correct te gebruiken en ze gewoon op te eten.

Maar ik heb niets tegen mensen die de veiligheids-/privacy-/anonimiteitsaspecten rond technologie niet lijken te begrijpen. Dat is eigenlijk de reden waarom dit document in de eerste plaats is ontwikkeld. Ik wil dat al mijn oma's succesvolle internetgebruikers zijn en het niet met zo'n verbroken verbinding hoeven te benaderen. Bovendien willen we dat enthousiaste techneuten ook een voordeel vinden en ook een beetje leren.

Uniek ontworpen

Het ontwerpen van iets van deze omvang was niet zo eenvoudig als je zou denken. Ik had een manier nodig om de inhoud te scheiden, zodat het een soort van "stroom" had. Maar ik wilde ook dat het iets was dat de minder ervaren mensen niet meteen zou verliezen. Het idee dat ik bedacht was om het op te splitsen in vier categorieën mensen:

  • Gemeenschappelijke internetmensen
  • Zakelijke en technische geeks
  • Individuen op overheidsniveau
  • Edward Snowden?

Naarmate u van de ene categorie naar de andere gaat, wordt de informatie intensiever en technischer. Ik hoop dat deze methode zorgt voor adequaat leren namens ALLE internetindividuen en we moedigen je zeker aan om te leren in de secties waar je verdwaald bent. Dit is bedoeld als een kennisinstrument om uw leren te bevorderen!

Conclusie

Eindelijk kan ik zeggen dat The Crypto Paper compleet is! Het is een enorme prestatie voor mij om dat te zeggen. Het schrijven van dit artikel heeft ontelbare uren, veel onderzoek en een te veel discussies gekost met mensen die meer kennis en ervaring hebben dan ikzelf. Een van de oudere kerels met wie ik elke avond koffie drink, maakte een opmerking tegen me dat het bijna onmogelijk voor hem was om de vooruitgang die we boeken in technologie bij te houden en de manier waarop hij erover sprak, het was bijna alsof hij gewoon probeerde overeind te blijven. Dit kwam op mij nogal verontrustend over. Als we zo snel een gedigitaliseerde wereld ingaan, waar zullen mijn ouders dan zijn over 5, 10, 20 jaar? Zouden ze het kunnen bijhouden? Of zouden ze zich net zo hulpeloos voelen? Ik heb veel inspiratie voor het schrijven van dit artikel gekregen van het aantal mensen met wie ik spreek, die geen idee hebben hoe ze op de hoogte blijven, veilig blijven en zelfs een bedrijf runnen in onze internetwereld van vandaag. Maar omdat ik betrokken ben geweest bij en altijd erg geïnteresseerd ben geweest in het leren over beveiliging, privacy en anonimiteit, wilde ik niet alleen bij de basis stoppen. Ik heb een behoorlijke hoeveelheid eerdere ervaring met de gebieden die in dit document worden behandeld. Dus ik dacht dat het een geweldige uitdaging zou zijn om aan te gaan en ik had zeker plezier.

Zelfs als je alleen door de eerste categorie / sectie kon komen voordat je volledig verdwaald was, hoop ik dat je iets uit The Crypto Paper hebt kunnen halen. En als je het helemaal tot het einde hebt gehaald en je zorgen hebt gemaakt over dingen die ik heb geschreven of opvattingen die ik heb, moedig ik je aan om contact met me op te nemen en ze met mij te bespreken. Ik zei in de inleiding dat dit grotendeels een constructie is van de ervaringen en kennis die ik heb gehad en opgedaan in de afgelopen jaren als onderdeel van deze "scene", dus ik weet dat het zeker niet perfect zal zijn. Iedereen die goed thuis is in deze gebieden zal zijn eigen mening hebben over de besproken onderwerpen en velen zullen veel meer kennis hebben dan ik. Dus als u een van deze personen bent, wees dan niet verlegen. Van dit alles wil ik dat het een leermiddel is voor niet alleen degenen die lezen, maar ook voor mezelf. Ik zal aan dit document werken en het verbeteren als ik tijd heb en als ik kritiek en suggesties ontvang.

Neem gerust contact met een van ons op met al uw zorgen, vragen of feedback. We horen graag van u! Officiële subreddit: https://reddit.com/r/cryptopaper

Heel erg bedankt voor het lezen. Ik moedig u aan om naar dit papier te linken, het af te drukken en te delen op een manier die u goeddunkt. Wijzig het artikel alstublieft niet op een manier die de vele uren die ik heb gestoken in het ontwikkelen en schrijven ervan en de vele uren die anderen hebben besteed aan het beoordelen ervan in diskrediet zou brengen voordat het openbaar werd.