Menu
Beveiligde e-mail in Zwitserland: ProtonMail

Beveiligde e-mail in Zwitserland: ProtonMail

Voordat ik de crowdfundingcampagne van ProtonMail tegenkwam, was ik een fervent gebruiker van e-maildiensten zoals Yahoo en Gmail. Yahoo deed echter maar een minimale inspanning om mij veilig te houden, en Gmail, hoewel beveiligd tegen hackers en accountinbreuken, was niet volledig versleuteld. ProtonMail bracht zichzelf echter op de markt als de allesomvattende oplossing voor versleutelde e-mail. ProtonMail-providers zijn gevestigd in Zwitserland en end-to-end versleutelde e-mail die uw communicatie privé houdt. Het is gratis, open source en ze hebben geen toegang tot gebruikersgegevens.

ProtonMail maakt ook gebruik van enkele geweldige beveiligingsfuncties die actief werken om zowel uw account veilig te houden als uw communicatie volledig privé te houden. De eerste geweldige beveiligingsfunctie is het gebruik van twee wachtwoorden tijdens het inlogproces. Het eerste wachtwoord heeft toegang tot uw gecodeerde mailbox en het tweede wachtwoord decodeert het. Er zijn manieren om volledig versleutelde e-mail te gebruiken zonder een dubbele wachtwoordmethode te gebruiken, maar ik typ liever twee verschillende wachtwoorden elke keer dat ik inlog. Hierdoor kan ik het eerste wachtwoord opslaan in mijn Bitwarden Vault en het tweede in mijn hoofd. Zelfs als iemand in mijn Bitwarden-account komt, komen ze niet in mijn e-mail. Een andere functie die ik erg leuk vind, zijn zelfvernietigende e-mails. Hierdoor kan echt gevoelige communicatie plaatsvinden binnen een bepaalde periode, waardoor de kans kleiner wordt dat ze naar een ongewenste partij worden gelekt. Daarnaast kunt u met ProtonMail e-mails coderen naar gebruikers die geen ProtonMail-account hebben met behulp van hun beveiligde antwoordfunctie. Dit geeft ons de kans om het beveiligingsniveau dat we willen op te leggen aan degenen met wie we communiceren.
Zie: Private Email Providers op Privacy-Tools.nl

Ten slotte biedt ProtonMail nu ook de mogelijkheid om uw domeinnaam aan uw account te koppelen en te upgraden voor premiumfuncties. Dit geeft ons de kans om ons eigen domein te gebruiken, dat vertrouwen geeft aan degenen met wie we communiceren, maar doet het allemaal via de ProtonMail-servers waardoor alles volledig versleuteld is. Mijn e-mail voor mijn domeinnaam 'cryptoseb.pw' stroomt naadloos door de ProtonMail-servers en biedt me een veiligere e-mail voor communicatie, terwijl ik het voordeel heb dat mijn online persona "vindbaar" en op mij afgestemd blijft.