Menu
Persoonlijke informatie buiten de deur houden en een alias gebruiken om uw echte identiteit te verbergen

Persoonlijke informatie buiten de deur houden en een alias gebruiken om uw echte identiteit te verbergen

Als je dit leest, maar geen behoefte hebt aan anonimiteit en echt niet kunt zien waar het in je internetleven zou passen, hoop ik in ieder geval dat je je een situatie kunt voorstellen waarin iemand anders het misschien nodig heeft. Om de anonimiteit die u op internet kunt verwerven te maximaliseren, kunt u niet zomaar dingen doen als een VPN kopen, een goede e-mailprovider gebruiken en door Tor bladeren. U moet ook rekening houden met de informatie die u op internet plaatst.

Een algemeen concept dat mensen gebruiken om zichzelf te vermommen, is het plaatsen van desinformatie (http://www.merriam-webster.com/dictionary/disinformation), of informatie die opzettelijk vals/nep is. Meestal doen mensen dit door een alias te bedenken of de identiteit te wijzigen die bestaat uit een gebruikersnaam die niet is zoals hun andere en nepaccounts te maken die niet naar hen verwijzen. Dus als ik anoniem met iemand wilde communiceren en hen niet wilde laten weten wie ik was, kon ik een VPN-account verwerven en me registreren voor een Tutanota-e-mail- of Wire-account en hen een bericht sturen terwijl ik verbonden was met mijn VPN en/of de Tor-browser. Zolang ik geen identificerende informatie over mij vrijgaf, zoals mijn naam, locatie, leeftijd of links naar echte media, zou ik beschermd moeten zijn tegen een aanval.

Om nog een stap verder te gaan, kunt u proberen al uw andere persoonlijk identificeerbare informatie van internet te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat dit over het algemeen een zeer moeilijke uitdaging is om te overwinnen, want als het eenmaal online is, weet je niet zeker of het ooit zal worden gewist. Daarom is het belangrijk om te proberen de informatie die u plaatst te minimaliseren op basis van het soort bedreigingsmodel dat u heeft. Het helpt in situaties waarin je een persona online moet houden, maar niet hebt gezegd dat de alias op enigerlei wijze verbinding maakt met je echte identiteit.