Menu
Berichten met signaal door Open Whisper Systems

Berichten met signaal door Open Whisper Systems

Signal wordt op de Open Whisper Systems-website op de markt gebracht als "Privacy die in uw zak past". Open Whisper Systems had oorspronkelijk in 2010 afzonderlijke apps gemaakt voor versleuteld bellen en versleuteld berichtenverkeer, TextSecure en RedPhone genaamd, maar sindsdien hebben ze de twee services gecombineerd in één app genaamd Signal. Het is de versleutelde app voor sms'en en bellen die door velen wordt gebruikt en waarvoor grote namen in de beveiligings-/privacy-industrie pleiten, zoals Edward Snowden, Matthew Green en Bruce Schneier. Dit geeft de applicatie echt een niveau van vertrouwen dat verder gaat dan zijn concurrenten op hetzelfde gebied als Wickr, Telegram, WhatsApp of Facebook Messenger.

Signal is heel eenvoudig te gebruiken en biedt een versleutelingsniveau dat van topklasse A+ is en bruikbaar is voor allerlei soorten gesprekken. Het is ook open source, waardoor iedereen kan zien en valideren dat de applicatie precies werkt zoals deze op de markt wordt gebracht om te werken. Dit zorgt ook voor transparantie door ervoor te zorgen dat de bedoelingen van Open Whisper Systems niet veranderen of kwaadaardig worden. Het enige dat Signal biedt dat boven Wickr gaat, is ondersteuning voor zeer simplistisch versleuteld bellen. Dit betekent dat u niet zomaar iemand een bericht hoeft te sturen, u kunt audiogesprekken met hen volledig versleuteld en privé voeren vanaf alle niveaus van kwaadwillenden, of dat nu hackers, uw mobiele serviceprovider en zelfs overheidsinstanties zijn.

Gebruik onze "Versleutelde en beveiligde Instant Messaging" op PrivacyTools.io voor actuele informatie over Messengers.

Er zijn echter een paar grote nadelen aan de manier waarop Signal werkt en het is zeker niet voor iedereen. Het grootste nadeel van Signal is dat het je telefoonnummer nodig heeft om te werken. Hoewel ze alleen gehashte telefoonnummers verzenden voor het detecteren van contacten en gecodeerde bloeifilters gebruiken voor het detecteren van contactpersonen, voorkomt dit alleen dat hun server gevoelige informatie zoals uw naam of nummer ziet. Maar omdat het uw telefoonnummer vereist, verliest u een serieus niveau van anonimiteit als u iets als Wire gebruikt dat uw nummer niet expliciet nodig heeft. Niet iedereen met wie je moet praten, is het waard om je mobiele telefoonnummer te hebben; het is iets dat iemands identiteit in gevaar kan brengen en kan leiden tot zaken als fraude en identiteitsdiefstal. Dit geldt met name voor degenen die in veel aspecten van hun leven erop vertrouwen dat ze anoniem zijn, zoals journalisten, activisten of zelfs klokkenluiders (Edward Snowden). Ik vind het vreemd dat iemand als Snowden, die waarschijnlijk een zeer hoog niveau van beveiliging en anonimiteit nodig heeft bij het voeren van gesprekken, een dienst gebruikt waarbij hij die anonimiteit moet opgeven met een mobiele telefoon die kan worden gekoppeld aan zijn ware identiteit. Ze hebben echter onlangs ondersteuning toegevoegd voor zelfvernietigende berichten, net zoals Wickr het deed, wat geweldig is om te zien. Berichten die kaboom worden en de ontvanger ze niet laten zien na je toegewezen vernietigde tijd, zijn geweldig.

Ongeacht deze ontwerpfouten is Signal veilig en dat is waar veel mensen naar op zoek zijn. Het stelt ons in staat om privégesprekken te voeren met een andere partij op een volledig gecodeerde manier die elke partij beschermt tegen iedereen buiten het gesprek. Signaal is op geen enkele manier anoniem, maar voor velen is dat geen probleem. Ik ben Signal dagelijks gaan gebruiken om met vrienden te praten en het begint op mij te groeien. Je kunt de eenvoud gewoon niet verslaan.

Zie: Versleutelde en veilige Instant Messaging op Privacy-Tools.nl