Menu
Virtual Private Networks (VPN) en Tor samen gebruiken

Virtual Private Networks (VPN) en Tor samen gebruiken

Het probleem als je eenmaal zo'n beveiligingsniveau nodig hebt dat je in een krant als deze wordt gecategoriseerd, is dat je echt de enige persoon bent die weet wat je nodig hebt om jezelf te beschermen. Dat is op zich al een probleem, want hopelijk leest u dit artikel om wat kennis op te doen. Ik ben echter niet het type persoon dat goed met je kan omgaan, maar ik kan je een filosofie vertellen die een vriend me een paar jaar geleden vertelde en die me sindsdien is bijgebleven. "Als je letterlijk voor je leven online vecht, leg dan NOOIT al je vertrouwen in één bedrijf of dienst".

Privacy-Tools.nl: De beste en meest betrouwbare VPN-services voor uw privacy

Om maximale veiligheid, privacy en anonimiteit te bereiken, moet men er zeker van zijn dat ze niet al hun kaarten op één gebied neerleggen en zich niet op anderen concentreren. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van het Tor-netwerk om internetanonimiteit te bereiken. Dit is een "oké" model om te volgen als we aannemen dat het Tor-netwerk zo veilig is als wordt beweerd. Recente gebeurtenissen hebben echter anders beweerd (http://gizmodo.com/judge-confirms-carnegie-mellon-hacked-tor-and-provided-1761191933). In plaats daarvan kunt u 2 zeer gerenommeerde VPN-providers kopen, zoals bijvoorbeeld IVPN en CryptoStorm, en deze vervolgens achter elkaar aan elkaar koppelen voordat u de Tor Browser-bundel gebruikt. U moet voorzichtig zijn dat er tijdens het proces geen IP-lekken plaatsvonden, maar stel dat als u verbinding had gemaakt met de eerste VPN op uw host-besturingssysteem en vervolgens Debian vanaf een VirtualMachine zou gebruiken, u verbinding zou kunnen maken met een andere VPN-provider binnen de virtuele machine en een zeer hoog niveau van anonimiteit en veiligheid bereiken. Dit zou niet alleen je aanvalsvector echt beperken, maar het zou hetzelfde zijn als het maken van je eigen kleine Qubes door die sectie te compartimenteren en gescheiden te houden van de rest van je systeem.

IVPN heeft een geweldige tutorial gegeven over het samen gebruiken van virtuele machines, VPN's en Tor om vrij volledige netwerkanonimiteit te verkrijgen. Ik zou hun sectie "Privacygidsen" van hun website hier ten zeerste aanbevelen: https://www.ivpn.net/privacy-guides/ Deze handleidingen zijn zeer goed geschreven en bieden een tweede perspectief vanuit mijn eigen perspectief.

Tags: Tor, VPN