Menu
Uw eerste keuze voor betere internetprivacy: Firefox Browser

Uw eerste keuze voor betere internetprivacy: Firefox Browser

Ik duik meteen in de details en wil beginnen met de meest gebruikelijke manier om toegang te krijgen tot het World Wide Web, uw internetbrowser. Waarschijnlijk heeft ongeveer 99% van de mensen die dit lezen er een gebruikt om toegang te krijgen tot dit document (tenzij u een uitgeprinte versie leest die u natuurlijk is gegeven). De meest voorkomende voorbeelden van een browser zijn: Internet Explorer, Safari, Chrome en Firefox.

Zie: Webbrowsers voor betere internetprivacy op Privacy-Tools.nl

In het ideale geval wilt u een browser gebruiken die wordt ontwikkeld door een bedrijf dat zich toelegt op uw veiligheid en privacy in de online wereld. Het is ook belangrijk om er een te gebruiken die uw browserervaring niet belemmert door u te overspoelen met opties. Het zou uw ervaring op een naadloze manier veilig / privé moeten maken. Om deze reden raad ik Firefox aan. Het is open source en wordt veel gebruikt door beveiligingsprofessionals. Het is ook erg veilig en verbetert het juiste gebruik met kleine dingen die gemakkelijk door individuen kunnen worden opgepikt, terwijl ze nog steeds zeer aanpasbaar zijn voor mensen die op zoek zijn naar iets meer. Het heeft een functie genaamd "In Private Browsing" die uw geschiedenis niet logt, permanente cookies opslaat of zoekresultaten opslaat.

Zie: Browser-add-ons om uw internetprivacy nog verder te verbeteren

U kunt ook "Add-ons" downloaden die zowel uw browser aanpassen aan uw behoeften als meer veiligheid bieden. Als een kanttekening voor die personen die op zoek zijn naar een echt hoog niveau van beveiliging, privacy en anonimiteit, Firefox is ook de basis waarop de Tor Browser is ontwikkeld, wat volgens mij een zeer goed argument is om het als een dagelijkse browser.