Menu
Hoe is de Five Eyes Intelligence Alliance gerelateerd aan uw privacy?

Hoe is de Five Eyes Intelligence Alliance gerelateerd aan uw privacy?

De "5 Eyes"-landen verwijzen naar 5 landen (Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australiƫ en Nieuw-Zeeland) die een inlichtingenovereenkomst hebben die bekend staat als de UKUSA-overeenkomst om informatie met elkaar te delen. Veel experts beweren dat het een van de grootste spionageallianties in de geschiedenis is. De NSA, een afkorting voor National Security Agency, is de afdeling van de regering in de Verenigde Staten die verantwoordelijk is voor het wereldwijde toezicht, het verzamelen en verwerken van informatie met betrekking tot de Verenigde Staten en hun nationale veiligheid.

Ze zijn verantwoordelijk voor een programma dat bekend staat als PRISM, dat is opgericht om de NSA in staat te stellen naadloos gegevens te verzamelen van grote technologiebedrijven zoals AT&T, Microsoft, Dropbox en Facebook. Evenzo heeft het Verenigd Koninkrijk een organisatie die bekend staat als het GCHQ of Government Communications Headquarters. De GCHQ is een Britse inlichtingen- en veiligheidsorganisatie die belast is met het verstrekken van Signals Intelligence en informatieborging aan de Britse regering. Om het bot te zeggen, ze bespioneren hun burgers. Dit wordt bewezen met ongeveer 5,9 miljoen CCTV-camera's in het VK. Ze doen zeer vergelijkbare taken als de NSA, maar worden als veel erger en op een veel grotere schaal beschouwd, maar beide werken waarschijnlijk in volledige samenwerking met elkaar.

Voor mensen die op zoek zijn naar een hoog niveau van privacy en anonimiteit, is deze alliantie van "5 Eyes" ongelooflijk inbreukmakend en neemt onze persoonlijke veiligheid volledig weg. Je zult vaak zien dat die ene vriend die altijd deze anti-regeringshoed van aluminiumfolie deelt, grote broer, ons in de gaten houdt op Facebook. Het interessante is dat de overheidsorganisaties die in deze berichten worden besproken, juist om die reden bestaan. Ze houden je misschien niet precies in de gaten, maar ze hebben zeker informatie over jou. Informatiearchieven die alleen maar groter worden met onze verhuizing naar een meer technologische en digitale wereld. Houd hier dus rekening mee wanneer u uw opties voor verschillende diensten aan het verkennen bent om online aan uw wensen en behoeften te voldoen en zorg ervoor dat u een kijkje neemt naar waar ze zijn opgenomen en wiens wetten ze moeten volgen. Laat u niet misleiden door te denken dat, omdat de VS een aantal grote grondwettelijke rechten heeft die aan elke burger toebehoren, er geen mazen in de wet zijn. Als een senator een tot veel negatieve dingen zegt over niet-versleutelde telefoontjes, zal het eruit komen, zelfs als de mensen met wie ze praten hun mond volledig gesloten houden. Surveillance houdt ons tot op zekere hoogte veilig... maar het verwijdert ook de privacy waar we recht op hebben.