Menu
Desktop Tor Browser installeren en gebruiken

Desktop Tor Browser installeren en gebruiken

Dit geldt voor Windows, Linux en macOS.

Gebruik en voorzorgsmaatregelen:

 • Na het openen van Tor Browser ziet u een optie om verbinding te maken, een selectievakje om automatisch verbinding te maken en een knop om naar Tor Network Settings te gaan. De Tor Network-instellingen zijn er voor u om Bridges mogelijk te configureren om verbinding te maken met Tor als u problemen ondervindt bij het verbinden met Tor vanwege censuur of blokkering, zoals hier wordt uitgelegd: Appendix X: Using Tor bridges in hostile environments.

Persoonlijk zou ik in het geval van censuur of blokkering aanraden om indien nodig Meek-Azure-bruggen te gebruiken. En Sneeuwvlokbruggen als tweede optie.

Op dit punt, nog voordat u verbinding maakt, moet u op het kleine schildpictogram klikken (rechtsboven, naast de adresbalk) en uw beveiligingsniveau selecteren (zie https://tb-manual.torproject.org/security-settings/ voor details ). In principe zijn het er drie.

 • Standaard (de standaard):
  - Alle functies zijn ingeschakeld (inclusief JavaScript)

 • Veiliger:
  - JavaScript is uitgeschakeld op niet-HTTPS-websites
  - Sommige lettertypen en symbolen zijn uitgeschakeld
  - Elke mediaweergave is "klik om af te spelen" (standaard uitgeschakeld)

 • veiligste:
  - Javascript is overal uitgeschakeld
  - Sommige lettertypen en symbolen zijn uitgeschakeld
  - Elke mediaweergave is "klik om af te spelen" (standaard uitgeschakeld)

Ik zou in de meeste gevallen het niveau "Veiliger" aanbevelen. Het veiligste niveau mag alleen worden ingeschakeld als u denkt dat u verdachte of gevaarlijke websites bezoekt of als u extra paranoïde bent. De veiligste modus zal hoogstwaarschijnlijk ook veel websites breken die actief afhankelijk zijn van JavaScript.

(Optioneel en niet aanbevolen door het Tor-project, [dit is een persoonlijke keuze die ik heb gemaakt]) Als je het "Veiligste" niveau niet gebruikt, wijk ik van sommige af, maar ben ik het eens met andere (bijvoorbeeld het Tails-project en andere) en zal ik enkele wijzigingen van de standaard Tor-browser aanbevelen door toevoeging van twee extensies:

 • uBlock Origin (zoals het geval is op Tails) terwijl u de extensie op de standaardinstellingen laat:

 • Privacy Redirect: Dit is erg praktisch als u de "Veiligste" modus gebruikt, aangezien Invidious-instanties geen JavaScript nodig hebben.

Laten we in gedachten houden dat zelfs 3 brievenbureaus aanbevelen om advertenties voor hun interne gebruikers te blokkeren om de veiligheid te verbeteren.

Als u niet voor de bovenstaande persoonlijke en niet officieel aanbevolen opties bent gegaan, moet u bij het gebruik van sommige websites toch het Safer-niveau gebruiken met enkele extra voorzorgsmaatregelen: zie Bijlage A5: Aanvullende browservoorzorgsmaatregelen met JavaScript ingeschakeld.

Nu bent u echt klaar en kunt u nu anoniem op internet surfen vanaf uw desktopapparaat.

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0