Menu
Hoe uw openbare IP-adres naar u kan leiden. Gebruik deze IP-tools om erachter te komen wat wordt blootgesteld

Hoe uw openbare IP-adres naar u kan leiden. Gebruik deze IP-tools om erachter te komen wat wordt blootgesteld

Uw IP-adres is de meest bekende en voor de hand liggende manier waarop u gevolgd kunt worden. Dat IP-adres is het IP-adres dat u bij de bron gebruikt. Hier maak je verbinding met internet. Dat IP-adres wordt meestal geleverd door uw ISP (Internet Service Provider) (xDSL, Mobiel, Kabel, Glasvezel, Cafe, Bar, Friend, Neighbor). De meeste landen hebben voorschriften voor het bewaren van gegevens die verplichten om logboeken bij te houden van wie welk IP-adres gebruikt op een bepaalde tijd/datum voor meerdere jaren of voor onbepaalde tijd. Uw ISP kan een derde partij vertellen dat u een specifiek IP-adres gebruikte op een bepaalde datum en tijd, jaren later. Als dat IP-adres (de originele) om welke reden dan ook lekt, kan het worden gebruikt om u rechtstreeks op te sporen. In veel landen zult u geen toegang tot internet kunnen hebben zonder enige vorm van identificatie aan de provider (adres, ID, echte naam, e-mail …).

Onnodig te zeggen dat de meeste platforms (zoals sociale netwerken) ook (soms voor onbepaalde tijd) de IP-adressen zullen bewaren die u hebt gebruikt om u aan te melden en aan te melden bij hun services.

Hier zijn enkele online bronnen die u kunt gebruiken om op dit moment wat informatie over uw huidige openbare IP te vinden:

Vind uw IP:

Vind uw IP-locatie of de locatie van een IP:

Zoek uit of een IP "verdacht" is (in blokkeerlijsten) of "dingen" heeft gedownload op sommige openbare bronnen:

Registratie-informatie van een IP (hoogstwaarschijnlijk uw ISP of de ISP van uw verbinding die hoogstwaarschijnlijk weet wie dat IP-adres op elk moment gebruikt):

Controleer op open services of open apparaten op een IP (vooral als er lekkende Smart Devices op staan):

Verschillende tools om uw IP te controleren, zoals block-list checkers en meer:

Wil je weten of je verbonden bent via Tor?

Om die redenen moeten we dat oorspronkelijke IP-adres (degene die aan uw identificatie is gekoppeld) verdoezelen en verbergen of het zo veel mogelijk verbergen door een combinatie van verschillende middelen:

  • Gebruik van een openbare wifi-service (gratis).
  • Het Tor Anonimiteitsnetwerk gebruiken (gratis).
  • Anoniem VPN-services gebruiken (anoniem betaald met contant geld of Monero). diensten anoniem (anoniem betaald met contant geld of Monero).

Houd er rekening mee dat deze oplossingen helaas niet perfect zijn en dat u prestatieproblemen zult ervaren.

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0