Menu
Langeafstandsantenne gebruiken om vanaf een veilige afstand verbinding te maken met openbare wifi-netwerken

Langeafstandsantenne gebruiken om vanaf een veilige afstand verbinding te maken met openbare wifi-netwerken

Het is mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot / verbinding te maken met openbare wifi-netwerken op afstand met behulp van een goedkope directionele antenne die er zo uitziet.

Deze antennes zijn ruim verkrijgbaar op verschillende online winkels voor een goedkope prijs (Amazon, AliExpress, Banggood …). Het enige probleem is dat ze niet discreet zijn en dat je misschien een manier moet vinden om het te verbergen (bijvoorbeeld in een kartonnen postercontainer in een rugzak). Of in een tas die groot genoeg is. Optioneel (maar riskanter) zou je zelfs kunnen overwegen om het vanuit je huis te gebruiken als je een mooi raam hebt naar verschillende plaatsen waar wat openbare wifi beschikbaar is.

Dergelijke antennes moeten worden gecombineerd met specifieke USB-adapters die een externe antennestekker hebben en voldoende hoog vermogen hebben om ze te gebruiken.

Ik zou de AWUS036-serie aanbevelen in het Alfa-merk adapters (zie https://www.alfa.com.tw/ [Archive.org]). Maar je zou ook voor een aantal andere merken kunnen gaan als je wilt, zoals de TP-Link TL-WN722 (zie https://www.tp-link.com/us/home-networking/usb-adapter/tl-wn722n/ [Archive.org]).

Zie dit bericht voor een vergelijking van verschillende adapters: https://www.wirelesshack.org/best-kali-linux-compatible-usb-adapter-dongles.html [Archive.org] (Gewoonlijk worden deze antennes door penetratietesters gebruikt om wifi op afstand te onderzoeken en worden ze vaak besproken in het kader van de Kali Linux-distributie).

Het proces is eenvoudig:

  • Plug-in en installeer uw USB-adapter op uw host-besturingssysteem.

  • Vergeet niet om je MAC-adres willekeurig te maken voor het geval je deze adapter online hebt gekocht om traceerbaarheid te voorkomen (dit is standaard ingeschakeld in Tails).

  • Sluit de langeafstandsantenne aan op de USB-adapter (in plaats van de meegeleverde).

  • Ga naar een handige plek waar je in de verte een plek hebt waar openbare wifi beschikbaar is (dit kan bijvoorbeeld een dak zijn), maar je kunt je ook voorstellen dat je de antenne in een tas verstopt en ergens op een bankje gaat zitten.

  • Richt de richtingantenne in de richting van de openbare wifi.

  • Maak verbinding met de wifi van uw keuze.

Vergeet niet dat dit alleen een gemotiveerde tegenstander zal vertragen. Uw signaal kan binnen enkele minuten eenvoudig worden getrianguleerd door een gemotiveerde tegenstander zodra deze de fysieke locatie van de Wi-Fi waarmee u verbinding maakt heeft bereikt (bijvoorbeeld met behulp van een apparaat zoals AirCheck https://www.youtube.com/watch?v=8FV2QZ1BPnw [Invidious], zie ook hun andere producten hier https://www.netally.com/products/ [Archive.org]). Deze producten kunnen eenvoudig worden ingezet op mobiele units (in een auto bijvoorbeeld) en bepalen uw locatie binnen enkele minuten.

In het ideale geval zou dit "geen probleem" moeten zijn, aangezien deze gids meerdere manieren biedt om uw oorspronkelijke IP te verbergen met behulp van VPN's en Tor. Maar als u zich in een situatie bevindt waarin VPN en Tor geen optie zijn, dan kan dit uw enige beveiliging zijn.

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0