Menu
Tor-bruggen gebruiken in vijandige omgevingen

Tor-bruggen gebruiken in vijandige omgevingen

In sommige omgevingen proberen uw ISP's mogelijk te voorkomen dat u toegang krijgt tot Tor. Of openlijk toegang krijgen tot Tor kan een veiligheidsrisico zijn.

In die gevallen kan het nodig zijn om Tor-bruggen te gebruiken om verbinding te maken met het Tor-netwerk (Zie Tor Documentatie en Whonix Documentatie).

Bridges zijn speciale Tor-toegangsknooppunten die niet in de openbare Tor-directory staan. Sommige daarvan draaien op mensen die de Snowflake Browser-extensie gebruiken, terwijl andere op verschillende servers over de hele wereld draaien. De meeste van die bruggen gebruiken een soort verduisteringsmethode genaamd obfs4.

Hier is de definitie uit de Tor Browser Manual: "obfs4 laat Tor-verkeer er willekeurig uitzien en voorkomt dat censoren bruggen vinden door internetscannen. obfs4-bruggen worden minder snel geblokkeerd dan zijn voorganger, obfs3-bruggen”.

Sommige hiervan worden "Meek" -bruggen genoemd en gebruiken een techniek genaamd "Domain Fronting" waarbij uw Tor-client (Tails, Tor Browser, Whonix Gateway) verbinding maakt met een algemeen CDN dat door andere services wordt gebruikt. Voor een censor lijkt het alsof u verbinding maakt met een normale website zoals Microsoft.com. Zie https://gitlab.torproject.org/legacy/trac/-/wikis/doc/meek voor meer informatie.

Volgens hun definitie uit hun handleiding: "meek transports laten het lijken alsof je op een grote website surft in plaats van Tor te gebruiken. meek-azure laat het lijken alsof je een Microsoft-website gebruikt”. Dit is een vorm van "domain fronting".

Ten slotte zijn er ook bruggen die Snowflake-bruggen worden genoemd en die afhankelijk zijn van gebruikers die de sneeuwvlokextensie in hun browser gebruiken om zelf toegangsknooppunten te worden. Zie: https://snowflake.torproject.org/.

Eerst moet u doorgaan met de volgende checklist om ervoor te zorgen dat u Tor Blocking niet kunt omzeilen (dubbele controle) en Tor Bridges proberen te gebruiken(https://bridges.torproject.org/):

  • (Aanbevolen indien geblokkeerd maar veilig) Probeer een obfs4-brug te krijgen in de Tor-verbindingsopties.

  • (Aanbevolen indien geblokkeerd maar veilig) Probeer een sneeuwvlokbrug te krijgen in de Tor-verbindingsopties.

  • (Aanbevolen indien geblokkeerd maar veilig) Probeer een sneeuwvlokbrug te krijgen in de Tor-verbindingsopties.

(Illustratie van Tor Browser Bridge-configuratie)

Als geen van deze ingebouwde methoden werkt, kunt u proberen een handmatige bridge te krijgen van:

Deze website kan natuurlijk ook worden geblokkeerd/gecontroleerd, dus je kunt in plaats daarvan (als je de mogelijkheid hebt) iemand vragen dit voor je te doen als je een vertrouwd contact en een e2e-gecodeerde berichten-app hebt.

Ten slotte kunt u een overbruggingsverzoek ook per e-mail aanvragen aan: bridges@torproject.org met het onderwerp leeg en het lichaam is: "get transport obfs4" of "get transport zachtmoedig". Er is enige beperking aan deze methode, aangezien deze alleen beschikbaar is vanaf een Gmail-e-mailadres of een Riseup.net (https://riseup.net/) e-mailadres.

Hopelijk zijn deze bruggen voldoende om u zelfs in een vijandige omgeving verbonden te krijgen.

Zo niet, overweeg dan Zo veilig mogelijk internetten als Tor en VPN's geen optie zijn

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0

Tags: Tor