Menu
Virtualisatie: drie belangrijke redenen waarom virtuele machines kunnen helpen om uw privacy te verbeteren

Virtualisatie: drie belangrijke redenen waarom virtuele machines kunnen helpen om uw privacy te verbeteren

Kortom, het is net als de Inception-film met computers. U hebt geëmuleerde softwarecomputers, virtuele machines genaamd, die op een fysieke computer worden uitgevoerd. En u kunt zelfs virtuele machines binnen virtuele machines laten draaien als u dat wilt (maar hiervoor is in sommige gevallen een krachtigere laptop nodig).

Elke virtuele machine is een sandbox. Onthoud dat de redenen om ze te gebruiken zijn om de volgende risico's te voorkomen:

  1. Beperk lokale datalekken en eenvoudiger opschonen in geval van risico (alles is opgenomen in de VM en alleen de VM-ID's kunnen worden gelekt en niet de Host Hardware-ID's)
  2. Verminder malware/exploit-aanvalsoppervlakken (als uw VM is gecompromitteerd, moet de tegenstander er nog steeds achter komen dat hij zich in een VM bevindt en vervolgens toegang krijgen tot het host-besturingssysteem, wat niet zo triviaal is).
  3. Beperk online datalekken door strikte netwerkregels af te dwingen op virtuele machines voor toegang tot het netwerk (zoals het passeren van het Tor-netwerk).

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0