Menu
Waarschuwing over smartphones en slimme apparaten

Waarschuwing over smartphones en slimme apparaten

Denk er bij het uitvoeren van gevoelige activiteiten aan dat:

  • U mag uw echte smartphone of smart devices niet meenemen (zelfs niet uitgeschakeld). Correlatie-aanvallen zijn mogelijk op de mobiele netwerken om te achterhalen welke telefoon "uitgeschakeld" was voordat uw brandertelefoon "aan stond". Hoewel dit de eerste keer misschien niet werkt, zal het net na een paar keer strakker worden en wordt u gecompromitteerd. Het is beter om uw belangrijkste smartphone online thuis te laten (zie dit artikel (Russisch, gebruik Google Translate-link): https://biboroda.livejournal.com/4894724.html [Google Translate] [Archive.org])
  • Nogmaals, neem ze niet mee, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Als het echt moet, je zou kunnen overwegen om het uit te zetten en de batterij te verwijderen of, indien niet mogelijk, het gebruik van een kooitas van Faraday om je apparaten op te bergen. Er zijn veel van dergelijke "signaalblokkerende" zakken van Faraday te koop en sommige hiervan zijn onderzocht op hun effectiviteit. Als u dergelijke tassen niet kunt betalen, kunt u waarschijnlijk een "fatsoenlijk resultaat" bereiken met een of meerdere vellen aluminiumfolie (zoals getoond in het eerder gelinkte onderzoek).
  • Waarschuwing: bedenk dat sensorgegevens zelf ook betrouwbaar kunnen worden gebruikt om u te volgen.
  • Overweeg om je slimme apparaten online thuis te laten en iets te doen (YouTube/Netflix of iets dergelijks kijken) in plaats van ze uitgeschakeld mee te nemen. Dit vermindert de inspanningen voor het volgen, maar creëert ook digitale sporen die erop kunnen wijzen dat u thuis was.

Denk ten slotte ook aan dit handige blad van de NSA over smartphonebeveiliging: https://web.archive.org/web/20210728204533/https://s3.documentcloud.org/documents/21018353/nsa-mobile-device-best-practices.pdf.

Opmerking: overweeg geen commerciële gimmicky all-in-apparaten voor anonimiteit. De enige manier om een ​​goede OPSEC te bereiken, is door het zelf te doen. Bekijk die voorbeelden om te zien waarom het geen slim idee is:

Vertrouw nooit op een externe commerciële dienst om uw anonimiteit te beschermen.

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0