Menu
Tracking: uw telemetrieservices voor besturingssystemen en apps

Tracking: uw telemetrieservices voor besturingssystemen en apps

Of het nu Android, iOS, Windows, macOS of zelfs Ubuntu is. De meeste populaire besturingssystemen verzamelen nu standaard telemetrie-informatie, zelfs als u zich nooit vanaf het begin aan- of afmeldt. Sommigen, zoals Windows, zullen niet eens toestaan ​​dat telemetrie volledig wordt uitgeschakeld zonder enkele technische aanpassingen. Deze informatieverzameling kan uitgebreid zijn en een duizelingwekkend aantal details (metadata en data) over uw apparaten en hun gebruik bevatten.

Hier zijn goede overzichten van wat wordt verzameld door die vijf populaire besturingssystemen in hun laatste versies:

Niet alleen besturingssystemen verzamelen telemetriediensten, maar ook apps zelf, zoals browsers, e-mailclients en apps voor sociale netwerken, zijn op uw systeem geïnstalleerd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze telemetriegegevens aan uw apparaat kunnen worden gekoppeld en u kunnen helpen bij het de-anonimiseren van u en later tegen u kunnen worden gebruikt door een tegenstander die toegang zou krijgen tot deze gegevens.

Dit betekent bijvoorbeeld niet dat Apple-apparaten vreselijke keuzes zijn voor goede privacy (hoewel dit kan veranderen), maar het zijn zeker niet de beste keuzes voor (relatieve) anonimiteit. Ze kunnen u beschermen tegen derden die weten wat u doet, maar niet tegen zichzelf. Naar alle waarschijnlijkheid weten ze zeker wie je bent.

Verderop in deze handleiding zullen we alle beschikbare middelen gebruiken om zoveel mogelijk telemetrie uit te schakelen en te blokkeren om deze aanvalsvector in de besturingssystemen die in deze handleiding worden ondersteund, te verminderen. Deze omvatten in zekere zin Windows, macOS en zelfs Linux.

Zie Waarschuwing over smartphones en slimme apparaten

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0