Menu
U kunt worden gevolgd via uw Bluetooth MAC-adres

U kunt worden gevolgd via uw Bluetooth MAC-adres

Uw Bluetooth MAC is hetzelfde als het eerdere MAC-adres, behalve dat het voor Bluetooth is. Nogmaals, het kan worden gebruikt om u te volgen, aangezien fabrikanten en makers van besturingssystemen logboeken van dergelijke informatie bijhouden. Het kan worden gekoppeld aan een verkoopplaats/tijd/datum of accounts en kan vervolgens worden gebruikt om u te volgen met dergelijke informatie, de factuurgegevens van de winkel, de CCTV of de logs van de mobiele antenne in correlatie.

Besturingssystemen hebben beveiligingen om die adressen willekeurig te verdelen, maar zijn nog steeds onderhevig aan kwetsbaarheden102.

Om deze reden, en tenzij je die echt nodig hebt, moet je Bluetooth volledig uitschakelen in de BIOS/UEFI-instellingen indien mogelijk of anders in het besturingssysteem.

Op Windows 10 moet u het Bluetooth-apparaat in Apparaatbeheer zelf uitschakelen en inschakelen om het willekeurig maken van het adres voor volgend gebruik te forceren en tracking te voorkomen.

Over het algemeen zou dit geen probleem moeten zijn in vergelijking met MAC-adressen. BT-adressen worden vrij vaak gerandomiseerd.

Zie: Waarschuwing over smartphones en slimme apparaten

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0