Menu
Veilige plaatsen vinden met fatsoenlijke openbare wifi voor betere privacy

Veilige plaatsen vinden met fatsoenlijke openbare wifi voor betere privacy

U moet veilige plaatsen vinden waar u uw gevoelige activiteiten kunt doen met behulp van openbaar toegankelijke Wi-Fi (zonder enige account-/ID-registratie, vermijd CCTV's).

Dit kan overal zijn die niet direct aan jou gebonden is (thuis/werk) en waar je even ongestoord gebruik kunt maken van wifi. Maar ook een plek waar je dit kunt doen zonder door iemand "opgemerkt" te worden.

Als je denkt dat Starbucks een slim idee is, kun je het volgende heroverwegen:

  • Ze hebben waarschijnlijk camera's in al hun winkels en bewaren die opnamen voor een onbekende tijdsduur.
  • In de meeste gevallen moet u een kopje koffie kopen om de wifi-toegangscode te krijgen. Als je deze koffie elektronisch betaalt, kunnen ze je wifi-toegang koppelen aan je identiteit.

Situationeel bewustzijn is de sleutel, en je moet je constant bewust zijn van je omgeving en toeristische plaatsen vermijden alsof het werd geplaagd door Ebola. Je wilt voorkomen dat je op een foto/video van iemand verschijnt terwijl iemand een selfie maakt, een TikTok-video maakt of reisfoto's op Instagram plaatst. Als je dat doet, onthoud dan dat de kans groot is dat die foto's online (openbaar of privé) eindigen met volledige metadata eraan (tijd/datum/geolocatie) en je gezicht. Onthoud dat deze kunnen en zullen worden geïndexeerd door Facebook/Google/Yandex/Apple en waarschijnlijk alle drie de brievenbureaus.

Hoewel dit nog niet beschikbaar is voor uw lokale politieagenten, kan dit in de nabije toekomst wel het geval zijn.

U hebt idealiter een set van 3-5 afzonderlijke plaatsen zoals deze nodig om te voorkomen dat u dezelfde plaats twee keer gebruikt. Voor de verschillende stappen in deze gids zijn in de loop van de weken verschillende reizen nodig.

U kunt ook overwegen om vanaf een veilige afstand verbinding te maken met deze plaatsen voor extra veiligheid. Zie Langeafstandsantenne gebruiken om vanaf een veilige afstand verbinding te maken met openbare wifi.

Bron: The Hitchhiker’s Guide to Online Anonymity, geschreven door AnonyPla © CC BY-NC 4.0